Σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε η 33χρονη μητέρα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για την άρνησή της να στείλει την κόρη της στο σχολείο. 

Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη με την συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς όσες προηγήθηκαν αφορούσαν επεισοδιακή συμπεριφορά γονέων εναντίον εκπαιδευτικών σε σχολεία.

Ειδικότερα, η νεαρή μητέρα που δεν έστελνε για περισσότερο από ένα χρόνο την 6χρονη κόρη της στο σχολείο, υποστήριξε ότι δεν είναι αρνήτρια της πανδημίας, αλλά ότι το έκανε επειδή μένει με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, της επεβλήθη και χρηματικό πρόστιμο, ενώ η μητέρα έχει δικαίωμα έφεσης, την οποία και άσκησε.

Η γυναίκα συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας για τους μαθητές, που συστηματικά απουσιάζουν εν μέσω πανδημίας και παραδέχτηκε ότι δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η μητέρα κρατούσε το παιδί μακριά από το σχολείο γιατί μένει με τους ηλικιωμένους και με προβλήματα υγεία γονείς της και φοβόταν μην κολλήσουν κορωνοϊό.

Δεν μπορεί να πάρει ανάσα από τη μάσκα

«Προστατεύω τα παιδιά. Τίποτα άλλο. Με απειλούν ότι θα μου πάρουν τα παιδιά. Πάνω από το πτώμα μου. Το παιδί πήγε σχολείο αλλά δεν μπορεί να πάρει ανάσα από τη μάσκα», είπε η 32χρονη μητέρα.

«Θα το στέλνω το παιδί στο σχολείο υπό το φόβο της πανδημίας. Για το παιδί μου θα μπω και μέσα αρκεί να το προστατεύσω», τόνισε χαρακτηριστικά η 32χρονη.

Παρούσα και η αδερφή της 32χρονης που τόνισε πως η αδερφή της δεν είναι αρνήτρια. Σημείωσε ότι φοβόνταν η αδερφή της μην κολλήσει το παιδί και μην μεταφέρει τον ιό και στο σπίτι, ενώ σε δηλώσεις της είπε ότι το παιδί πήγε σήμερα στο σχολείο. Ωστόσο η αδερφή έκανε λόγο για Bulling καθώς δεν ήξερε η αδερφή της ότι το παιδί έπρεπε να κάνει self test και όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, είπαν από το σχολείο ότι εάν το παιδί δεν κάνει self test θα το κλείσουν στην απομόνωση.

«Εμείς το πηγαίναμε κανονικά σχολείο μέχρι τέλος Οκτωβρίου. Όταν εμφανίστηκαν κρούσματα σταματήσαμε να το πηγαίνουμε», είπε ο πατέρας της 11χρονης μαθήτριας, επισημαίνοντας πως πήραν και tablet για να παρακολουθεί τηλεκπαίδευση, ενώ τόνισε ότι η κόρη του συμμετείχε και στην γιορτή για την 28η Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης της Εισαγγελίας Βόλου, ερευνώνται πέντε υποθέσεις παιδιών που δεν φοιτούν στα σχολεία και δεν αποκλείεται οι γονείς να έχουν την ίδια ποινική αντιμετώπιση.