Νεκρός εντοπίστηκε χθες, Παρασκευή, στο σπίτι του στην Άρτα, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου, καθηγητής, κοσμήτορας του Τμήματος Γεωπονίας τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αναστάσιος Τσίνας.

Ο 58χρονος καθηγητής δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες, δεν εμφανίστηκε στη Σχολή και δεν απαντούσε στα τηλέφωνα, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του να ενημερώσουν τις αστυνομικές αρχές.

Η αστυνομία μετέβη στην οικία του, όπου βρέθηκε νεκρός, πιθανότατα από παθολογικά αίτια. Σαφείς απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ο Αναστάσιος Τσίνας ήταν πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Κτηνιατρικής του ΑΠΘ και ήταν καθηγητής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου, με γνωστικό αντικείμενο «Παθολογία Αγροτικών Ζώων και Κτηνιατρική Φαρμακολογία».

Από τον Φεβρουάριο 2013 μέχρι και τον Νοέμβριο του 2017 υπήρξε αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου με αρμοδιότητες Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Προσωπικού, Σπουδαστικής Μέριμνας & Κτηριακών Εγκαταστάσεων. Από την 1η Δεκεμβρίου 2017 έως την 30ή Σεπτεμβρίου 2018 ήταν πρύτανης του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου.