Δύο πτήσεις, της ίδιας εταιρίας, με αφετηρίες τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων στην Κρήτη, δεν πραγματοποιήθηκαν μετά από βλάβες που διαπιστώθηκαν κατά τον έλεγχο των αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ (9.40 μμ) επρόκειτο να αναχωρήσει αεροσκάφος της συγκεκριμένης εταιρίας και με 176 επιβάτες από το «Νίκος Καζαντζάκης» για το Νότιγχαμ της Αγγλίας.

kazantzakisΗ πτήση δεν έγινε, γιατί κατά την απογείωση διαπιστώθηκε βλάβη στους αισθητήρες του πιλοτηρίου. Τελικώς, οι επιβάτες αναχώρησαν στις 3.10 το πρωί.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας όπως προαναφέρθηκε που επρόκειτο να αναχωρήσει λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής από τον αερολιμένα Χανίων για το Μάντσεστερ.

Η πτήση δεν έγινε καθώς διαπιστώθηκε φθορά στα ελαστικά του αεροσκάφους. Οι επιβάτες πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχείο των Χανίων.

Ακολούθησαν διαμαρτυρίες και τέθηκαν ερωτήματα για το πως είναι δυνατόν ένα αεροσκάφος να είναι έτοιμο για απογείωση και τότε να διαπιστώνεται ότι έχει φθαρμένα λάστιχα …