Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Αιτωλικού στο Μεσολόγγι μετά τον μαρτυρικό θάνατο της Δέσποινας Σκόνδρα στο φοβερό τροχαίο στο Χρισσό Φωκίδας.

Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της χθες το μεσημέρι όταν το ΙΧ, που οδηγούσε συγκρούστηκε με λεωφορείο. Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο 52ο χλμ Ε.Ο. Λιβαδειάς – Άμφισσας, στο Χρισσό Φωκίδας, σε σημείο με πολλές στροφές.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα του Μεσολογγίου, η Δέσποινα πήγαινε από την Αράχωβα, όπου έμενε μόνιμα προς το Αιτωλικό για τη γιορτή της Αγίας Αγαθής, το μεγάλο πανηγύρι της περιοχής, που γίνεται 23 Αυγούστου (Εννιάμερα της Παναγίας).

Είχε κάνει μάλιστα και μια ανάρτηση τις προηγούμενες μέρες γι αυτή την μετάβαση στο αγαπημένο της Αιτωλικό, δίνοντας το στίγμα της διάθεσης για τον εορτασμό. Η τοπική κοινωνία έχει βυθιστεί στη θλίψη και είναι απαρηγόρητη η οικογένεια της Δέσποινας.

Φοβερό το τροχαίο στο Χρισσό

Σοκαριστικό ήταν το τροχαίο δυστύχημα, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (20/8) στη 52,9 χ/θ της Ε.Ο. Λιβαδειάς – Άμφισσας στο ύψος του Χρισσού, στη Φωκίδα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του lamiareport.gr, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αυτοκίνητο με οδηγό την 67χρονη γυναίκα, συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο που μετέφερε Κινέζους τουρίστες από τους Δελφούς.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν το ΙΧ να ανατραπεί και να πάρει φωτιά, ενώ η άτυχη γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτό και βρήκε τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια της κόρης της, η οποία επέβαινε σε όχημα μπροστά ακριβώς από την μητέρα της.

Τραυματίστηκαν πέντε επιβάτες του λεωφορείου

Επίσης από το λεωφορείο που όπως φαίνεται στη φωτογραφία βγήκε τέρμα δεξιά προσπαθώντας να αποφύγει τη σύγκρουση, πέντε από τους 34 επιβάτες του φέρεται να τραυματίστηκαν ελαφρώς και να μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Άμφισσας για πρώτες βοήθειες και εξετάσεις.

Στο σημείο μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνολικά 14 άτομα με 5 οχήματα, ενώ εκλήθη και η 7η ΕΜΑΚ που δε χρειάστηκε τελικά να επέμβει.

Προανάκριση για το φοβερό δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άμφισσας, που έκλεισε την κυκλοφορία στο σημείο, η οποία και διεξάγεται από εναλλακτική οδό μέσω του χωριού.

(Φωτό:aixmi-news.gr)