Βαρύ κατηγορώ εξαπέλυσε η κυβέρνηση εναντίον “συμφερόντων” που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την χώρα την ημέρα των δημοσιευμάτων της εφημερίδας “ΤΟ ΒΗΜΑ” για “μονταζιέρα” στο θέμα των Τεμπών και με αφορμή την πρόταση μομφής που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη, αποδέχεται την πρόταση μομφής που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών και ταυτόχρονα καταγγέλλει σχέδιο αποσταθεροποίησης από ισχυρά συμφέροντα.

Πολιτικοί παρατηρητές σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ σε συνδυασμό με όσα δημοσιεύει το ΒΗΜΑ, αλλά και σε συνάρτηση με την πρόσφατη δημοσκόπηση του MEGA, στην οποία η κυβέρνηση φέρεται να χάνει 5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου με δημοφιλέστερο ηγέτη τον Δ. Κουτσούμπα, τονίζουν ότι είναι προφανές πως ξέσπασε “πόλεμος” μεταξύ της κυβέρνησης και του συγκροτήματος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ουδείς γνωρίζει τις αιτίες της σύγκρουσης, αλλά ούτε μπορεί να προβλέψει τις εξελίξεις ως προς το ποιος θα δικαιωθεί. Ωστόσο η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου σε συμφέροντα, εκτιμάται ότι υπονοεί πως η κυβέρνηση μάλλον δεν κάνει τα χατίρια του Βαγγέλη Μαρινάκη, οπότε ο “πόλεμος” προφανώς θα είναι μακρύς.

Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρει ότι οι μάσκες έπεσαν και κάνει λόγο για αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μια εθνική τραγωδία. Χαρακτήρισε ουρά του Βελόπουλου και των Σπαρτιατών τον κ. Ανδρουλάκη.

Η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη:

«Το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Βήματος της Κυριακής» και η αυτόματη αποδοχή του από την αντιπολίτευση σχεδόν ταυτόχρονα με τη δημοσίευσή του δηλώνει πολλά. Η εξέλιξη αυτή, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο αποκαλυπτική με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, λίγο αργότερα, για την από κοινού πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση.

Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα. Εκστρατεία όπου συμμετέχουν, μάλιστα, οι πιο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έσπευσε να υιοθετήσει αμέσως την προπαγάνδα ενός δημοσιεύματος με ανυπόστατα στοιχεία, που πήραν αμέσως απάντηση. Εκείνος, όμως, προτίμησε να μετατρέψει το κόμμα του σε πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ουρά του κ. Βελόπουλου. Και σε βοήθημα των «Σπαρτιατών».

Δεν τίθεται ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας

Ας πάρουμε πρώτα τα πράγματα με τη σειρά:

1.⁠ ⁠Άπαντες συμφωνούν, ακόμα και οι συκοφάντες, ότι η Δικαιοσύνη έχει αυτούσιο το υλικό των διαλόγων πριν από το δυστύχημα για την έρευνά της. Ουδείς αμφισβητεί ότι η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ διαβίβασε στις ανακριτικές αρχές ακέραιο το σύνολο των ηχητικών καταγραφών του ΟΣΕ. Άρα, δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλοίωσης της δικαστικής έρευνας.

2.⁠ Είναι τόσο «μεγάλη» η δήθεν αποκάλυψη του σημερινού ΒΗΜΑτος ώστε σειρά μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας ΕΡΤ, αλλά και του site του ίδιου συγκροτήματος, την έχουν αναφέρει από τις 2 Μαρτίου του 2023. Και στο υλικό αυτό οι διάλογοι περιλαμβάνουν, βεβαίως, όλα τα πρόσωπα που συνομιλούσαν..

3.⁠ Σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία που ήρθαν ήδη στη δημοσιότητα, καθώς και η ομολογία του ίδιου του μοιραίου Σταθμάρχη οδηγούν στο ακλόνητο συμπέρασμα του ανθρώπινου λάθους. Μαζί, ασφαλώς, με μία αλυσίδα παραβιάσεων του Κανονισμού Ασφαλείας και των όποιων άλλων αμελειών ερευνά η Δικαιοσύνη.

“Αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει”

Τι ισχυρίζονται, λοιπόν, τώρα, οι συκοφάντες-τυμβωρύχοι; Αμφισβητούν, για πρώτη φορά ύστερα από έναν χρόνο, ακόμα και το ομολογημένο ανθρώπινο παράπτωμα; Θέλουν να πουν ότι για το δυστύχημα δεν υπάρχει φυσικός αυτουργός και ότι φταίει «γενικά» μόνο η κυβέρνηση;

Αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει. Πολύ περισσότερο καθώς όλοι οι πολίτες, πλέον, διαπιστώνουν ότι σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Ματαιοπονούν!

Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο».

Ο Ν. Ανδρουλάκης καλεί τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στο σημερινό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» για το δυστύχημα των Τεμπών, που κάνει λόγο για «μονταζιέρα», και κάλεσε τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να υπογραφεί από τo ένα έκτο (1/6) τουλάχιστον των βουλευτών, δηλαδή από 50 βουλευτές. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει 32 βουλευτές.

Όχι του ΚΚΕ στην πρόταση του Ανδρουλάκη

Την ίδια ώρα, σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, τοποθετήθηκε για την πρόταση μομφής που φέρεται να ετοιμάζεται να κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τα Τέμπη.

Το Κομμουνιστικό κόμμα τονίζει πως δεν αναγνωρίζει στον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ «κανένα ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο», κατηγορώντας το πως «όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει όσο λίγοι την πολιτική της κυβέρνησης». Παρ’ όλα αυτά, αν προχωρήσει στην πρόταση μομφής το ΠΑΣΟΚ θα την ψηφίσει, αλλά «με το δικό μας σκεπτικό».