Μια φρικτή ιστορία με βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση μιας ανήλικης και αυτοκτονία του πατέρα της αποκαλύφθηκε στην Κρήτη και έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Ελληνική Αστυνομία, όλα ξεκίνησαν όταν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου έγινε ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ένα κορίτσι 15 ετών στην ευρύτερη περιοχή είχε πέσει θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην ανώνυμη καταγγελία ανέφεραν ότι οι δράστες εξωθούσαν την ανήλικη στην πορνεία έναντι αμοιβής.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησαν το κορίτσι και ακολούθησε πολύμηνη έρευνα.

Την βίαζε Πακιστανός – Την εξέδιδαν σε 11 ντόπιους

Στα τέλη Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σπίτι ενός 37χρονου, πακιστανικής καταγωγής, όπου κατασχέθηκαν δύο κινητά και ένα φυσίγγιο πιστολιού.

Η ανήλικη εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο και κατά τη διάρκεια της εξέτασης διαπιστώθηκε ότι η 15χρονη είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 37χρονο Πακιστανό και σεξουαλικής εκμετάλλευσης από 11 ακόμη άτομα, ημεδαπούς.

Ο 37χρονος έχει συλληφθεί, η δικογραφία έχει υποβληθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια για κύρια ανάκριση.

Αυτοκτόνησε ο πατέρας της

Τέλος στη ζωή του έβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας της 15χρονης, που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από 12 άνδρες στον Μυλοπόταμο στην Κρήτη.

Ο 50χρονος είχε εξαφανιστεί στις 30 Ιανουαρίου και είχε εκδοθεί missing alert. Δύο ημέρες αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, ενώ είχε αφήσει πίσω του σημείωμα αυτοκτονίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

ο Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έδωσε το ιστορικό της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, από το καλοκαίρι του 2023 έχουν δεχτεί ανώνυμες κλήσεις από πολίτες για «κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση» του κοριτσιού, τόσο από αλλοδαπούς όσο και από ημεδαπούς. Ενημέρωσαν μάλιστα τις Αρχές για την 15χρονη κοπέλα, για την οποία είχε δοθεί εισαγγελική εντολή να διαπιστωθούν οι συνθήκες διαβίωσής της στο σπίτι της.

Η ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού»

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνέχεια του περιστατικού με τη σεξουαλική κακοποίηση 15χρονου κοριτσιού κατ’ εξακολούθηση στο Ρέθυμνο Κρήτης, ενημερώνει για το ιστορικό της υπόθεσης:

Το καλοκαίρι του 2023 δεχτήκαμε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» ανώνυμη αναφορά από ευαισθητοποιημένους πολίτες για κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί όσο και ημεδαποί.

Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό, στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.

Έγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε από την «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο που κάλεσε επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Έπειτα από την ενημέρωση και τη διασύνδεση αυτή, στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσής της.

Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών, να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι.

Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι καιρός να μη «Μένει Μυστικό».