Ασύρματοι της αστυνομίας βρίσκονται στα χέρια διαρρηκτών και άλλων κακοποιών, υποβοηθώντας την δράση τους, σύμφωνα με αποκαλυπτικά στοιχεία, που δημοσιεύονται στα “ΝΕΑ”.

Η υπόθεση αποκαλύπτεται με αφορμή την σύλληψη ενός αστυνομικού και ενός ιδιώτη, αλλά φαίνεται να ε΄έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, δίνοντας την εικόνα “μπάχαλου” και έλλειψης ελέγχου στις αστυνομικές υπηρεσίες με απουσία κανόνων ιεραρχίας και πειθαρχίας.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση αξιωματικοί τηςΥπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη ένας αστυνομικός,  που είχε παραδώσει τον ασύρματό του έναντι μηνιαίας αμοιβής 2.000 ευρώ και ιδιώτης για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της κλοπής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η έρευνα έδειξε ότι ο αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο στα δύο άτομα, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021, βρέθηκε ο ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν τα συλληφθέντα άτομα.

Γίνεται μνεία ότι γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.