Σε ένα πετρώδες σημείο, κοντά σε φράχτη, λίγα μέτρα από την παραλία της Αγίας Μαρίνας στη Σύμη, εντοπίστηκε η σορός του 67χρονου γιατρού και παρουσιαστή του BBC Καϊκλ Μόσλεϊ, που είχε εξαφανιστεί εδώ και πέντε μέρες.

Το θρίλερ έλαβε τέλος, αφού ο ιατροδικαστής αποκλείει την εγκληματική ενέργεια σε πρώτη φάση, καθώς δεν εντόπισε τραύματα, ούτε φαίνεται θάνατος από πτώση στη βραχώδη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σορός είναι σε κατάσταση προχωρημένης σήψης και ο ιατροδικαστής δεν μπορεί να διαπιστώσει αιτία θανάτου, μακροσκοπικά, ούτε αν ο παρουσιαστής έπεσε από τα βράχια, ωστόσο δεν βλέπει χτυπήματα από το λίγο που μπορεί να διακρίνει. Εξετάζεται το σενάριο τα αίτια να είναι παθολογικά και ίσως καρδιακή ανακοπή.

Είτε ζαλίστηκε ή κάτι συνέβη με την καρδιά του

«Ο Μόσλεϊ ακολούθησε το δρομολόγιο το οποίο επιβεβαιώνουν οι κάμερες. Το επιβεβαιώνουν όσοι τον είδαν να περνάει από δω. Αυτός ο άνθρωπος πηγαίνοντας προς την παραλία, για να προσπεράσει την περίφραξη, είτε ζαλίστηκε ή κάτι συνέβη με την καρδιά του» μεταδίδει ο ρεπόρτερ του EΡΤΝews Αριστείδης Μιαούλης.

«Φαίνεται καθαρά το χέρι του, που φοράει το ρολόι, να είναι ακουμπισμένο στο στήθος». Με αυτόν τον τρόπο, όπως τόνισε, επιβεβαιώνονται τα όσα δήλωσε χθες στις αστυνομικές Αρχές η σύζυγός του και ενδεχομένως να δείχνει ότι υπήρξε κάποιο παθολογικό πρόβλημα.

Χάρη στην παρατηρητικότητα του εικονολήπτη του ΕΡΤΝews, Αντώνη Μυστιλόγλου και του δημοσιογράφου Αριστείδη Μιαούλη, που κάλυπταν ειδησεογραφικά την εξαφάνισή του, εντοπίστηκε το σώμα του άτυχου άνδρα.

Τα βρετανικά δίκτυα, που έχουν στείλει απεσταλμένους στη Σύμη διέκοψαν τη ροή του προγράμματος τους, για να μεταδώσουν την είδηση για ένα από τα πιο αγαπητά και προβεβλημένα πρόσωπα της βρετανικής τηλεόρασης.

«Μακάρι να δίναμε άλλη εικόνα»

«Μαζί με τον συνάδελφο Αντώνη Μυστιλόγλου εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια. Μακάρι τα πράγματα να ήταν καλύτερα και να δίναμε στην οικογένεια μια άλλη εικόνα» είπε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Aριστείδης Μιαούλης, που εδώ και μέρες κατέγραφε τις έρευνες για τον άτυχο βρετανό στο νησί.

Πλέον στη Σύμη έχει φτάσει ιατροδικαστής που ερευνά τα αίτια και το χρόνο του θανάτου του 67χρονου Μόσλεϊ που είχε αποφασίσει να περπατήσει σε ένα μονοπάτι του νησιού.

Αποκλείει την εγκληματική ενέργεια ο ιατροδικαστής για τον άτυχο Μάικλ Μόσλεϊ

Περιγράφοντας πώς το τηλεοπτικό συνεργείο του EΡΤΝews βρέθηκε στο σημείο, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου και εντοπίστηκε νεκρός ο 67χρονος περιέγραψε το πώς έφτασαν στην απόφαση να ναυλώσουν ένα καϊκι για να κατευθυνθούν προς το σημείο των ερευνών, κοντά σε ένα σπήλαιο.

«Όλοι οι δημοσιογράφοι, Έλληνες και ξένοι, πήγαμε με το καΐκι πάρα πολύ κοντά στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας» ανέφερε ο δημοσιογράφος λέγοντας ότι είχαν το νου τους στην ακτογραμμή μήπως και εντοπίσουν κάποιο ίχνος του αγνοούμενου, σύμφωνα και με τις οδηγίες των Αρχών.

Αποκλείει την εγκληματική ενέργεια ο ιατροδικαστής για τον άτυχο Μάικλ Μόσλεϊ

«Γυάλιζε το ρολόι του»

«Επιστρέφοντας προς την Αγία Μαρίνα, ο συνάδελφος, ο Αντώνη Μυστιλόγλου εξακολουθούσε να έχει την κάμερα ανοιχτή και να “στοχεύει” στην παραλία. Όταν λοιπόν φτάσαμε και ετοιμαστήκαμε να σας στείλουμε το υλικό, ο Αντώνης έρχεται και λέει “παιδιά τον βρήκα”» εξιστόρησε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews.

«Κοιτάζοντας τα πλάνα που ήταν έτοιμα να σταλούν στην Αθήνα, βρήκαμε ότι κάτι γυάλιζε» είπ. Ήταν το ρολόϊ του αγνοούμενου παρουσιαστή του BBC, που το έπιασε η κάμερα και  το πρόσεξε ο εικονοληπτης.

Εκείνη την ώρα μάλιστα στο πλάι τους ήταν και ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του EΡΤΝews ήταν δύσκολος ο εντοπισμός του 67χρονου γιατί τα ρούχα του είχαν αλλοιωθεί από τον ήλιο.

«Οι επόμενες κινήσεις ήταν να έλθει εδώ το σκάφος του Λιμενικού και τους γιατρούς και τους διασώστες και εξετάζουν τη σορό του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν ο 67χρονος ήταν νεκρός εδώ και μέρες, όπως μετέδωσε το ΒΒC, απάντησε ότι προφανώς και έχασε τη ζωή του από την πρώτη μέρα της εξαφάνισης την περασμένη Τετάρτη.