Ανεξήγητοι εξακολουθούν να παραμένουν οι λόγοι της αυτοκτονίας του 63χρονου εφοπλιστή Ιμάντ Ζέιν, με καταγωγή από τη Γαλλία και την Συρία, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του μέσα στο σπίτι του, στη Βούλα Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 63χρονος λίγο νωρίτερα είχε στείλει συγκεκριμένα ένα γραπτό μήνυμα SMS στην 32χρονη σύζυγό του, ζητώντας να τον συγχωρέσει για αυτό που θα κάνει.

Η 32χρονη σύζυγός του βρισκόταν στον πάνω όροφο της κατοικίας του ζευγαριού στη Βούλα, άκουσε τον ήχο του πυροβολισμού, κατέβηκε και τον βρήκε νεκρό στο δωμάτιο του υπογείου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ιμάντ Ζέιν είχε στηρίξει την καραμπίνα ανάμεσα στα πόδια του και την κάννη στο στήθος.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο εφοπλιστής είχε βγει το πρωί από το σπίτι, επέστρεψε το μεσημέρι, έφαγε με τη σύζυγό του και στη συνέχεια πήγε στο υπόγειο του σπιτιού.

Τίποτα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, δεν προδιέθετε τη μετέπειτα πράξη του… Η οικογένειά του είναι συγκλονισμένη και βουτηγμένη στο πένθος μετά τον σοκαριστικό χαμό του Ιμάντ Ζέιν.

Τίποτα δεν μπορεί να εξηγήσει με σαφήνεια την πράξη της αυτοχειρίας, αν και ορισμένοι την συνδέουν με την υγεία του 63χρονου εφοπλιστή.

Τα στοιχεία της αστυνομίας για το χρονικό του θανάτου

Η έρευνα της αστυνομίας, τα ευρήματα στον χώρο και τη μαρτυρία της 33χρονης συζύγου του, αποτυπώνουν τη δραματική ιστορία ως εξής: Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν 15:32 της Πέμπτης. Ο εφοπλιστής, βρίσκεται στο υπόγειο της 3οροφης πολυτελούς κατοικίας επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου στη Βούλα. Ένας χώρος που χρησιμοποιείται ως γυμναστήριο. Είναι μόνος του και έχει πάρει τη μοιραία απόφαση.

Στο ένα χέρι κρατάει την καραμπίνα μάρκας Beneli M4 με σειριακό αριθμό Υ194174Τ, που κατέχει νόμιμα και στο άλλο, το κινητό του τηλέφωνο που γράφει ένα λακωνικό μήνυμα στη σύζυγο του, καταθέτει τις σκέψεις του και κλείνει ζητώντας της να τον συγχωρέσει για την πράξη του. Η γυναίκα βρίσκεται στον 1ο οροφο, όταν στις 15:34 λαμβάνει το τελευταίο μήνυμα απο τον σύζυγο της. Σε κατάσταση σοκ, παγώνει και δίχως να προλάβει να αντιδράσει, ένα λεπτό αργότερα, στις 15:35 ακούει το μπάμ!

Κατεβαίνοντας στο υπόγειο, η σύζυγος και ο σωματοφύλακας του εφοπλιστή έρχονται αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο θέαμα. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ και την έρευνα:

« Ο θανών, βρέθηκε σε ύπτια θέση, φέρων τραύμα από πυροβόλο όπλο στον θώρακα, ενώ πλησίον του βρέθηκε το υπ’ αριθμόν Υ194174Τ- κυνηγετικό όπλο (καραμπίνα) μάρκας Beneli M4, το οποίο κατείχε νόμιμα καθώς και ένας κάλυκας φυσιγγίου κυνηγετικού όπλου. Από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε πλησίον του, στις 15:34 ώρα της 2/11/2023, στάλθηκε στο κινητό τηλέφωνο της συζύγου που βρισκόταν στον 1ο όροφο της κατοικίας τους, μήνυμα SMS υποδηλωτικό αυτοχειρίας».

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην βίλα της οδού Βασιλέως Γεωργίου, ερεύνησαν εξονυχιστικά το χώρο, ενώ αρμόδιο συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, τράβηξε φωτογραφίες από το υπόγειο γυμναστήριο. Στο σημείο κλήθηκαν και μετέβησαν και δύο ιατροδικαστές, οι οποίοι διενήργησαν την νεκροψία

Η ναυτιλιακή Naftomar, οι δύο γάμοι και ο έρωτας

Ο Ιμάντ Ζέιν με την πρώην σύζυγό του και μαζί με τον αδελφό του και την σύζυγό του Λούλου Ζέιν  είχαν ιδρύσει τη ναυτιλιακή Naftomar.

Ο Ιμάντ Ζέιν μετά από ένα μεγάλο διάστημα έγγαμου βίου, χώρισε από τη Λούλου Ζέιν και ερωτεύτηκε μία 30χρονη Ελληνίδα, την οποία παντρεύτηκε και απέκτησαν πολύ πρόσφατα δίδυμα παιδιά.

Και μπορεί να χώρισαν στην προσωπική τους ζωή, ωστόσο η Λούλου Ζέιν στάθηκε ιδιαίτερα στον Ιμάντ Ζέιν, ο οποίος αντιμετώπιζε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο μάλιστα, ότι μετά την απόφαση του Ιμάντ Ζέιν να τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο στην προσωπική του ζωή, χώρισαν και οι επιχειρηματικοί του δρόμοι με την υπόλοιπη οικογένεια.

Η εταιρεία Naftamar, στο σημείωμα με το οποίο συστήνεται στο κοινό στον ιστότοπό της, αναφέρει:

«Από την ίδρυσή της στη Βηρυτό του Λιβάνου, το 1972, ως εμπορικός οίκος που επικεντρώθηκε στη διανομή πετρελαιοειδών στην περιοχή της Μεσογείου, η Naftomar εξελίχθηκε σε σημαντικό παράγοντα στον τομέα του υγραερίου.

Μετά την πρώτη συναλλαγή το 1976, σύντομα εκμεταλλευτήκαμε τις τεράστιες δυνατότητες της αγοράς υγραερίου -αυτό οδήγησε εν ευθέτω χρόνω στο άνοιγμα ενός γραφείου ναύλωσης και διαχείρισης πλοίων στον Πειραιά, στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, ανοίξαμε επίσης ένα γραφείο στο Παρίσι με την επωνυμία CHEMIGAZ S.A.R.L. Με αυτόν τον τρόπο, τέθηκαν οι βάσεις για να καθιερώσουμε αποτελεσματική επικοινωνία με τους μεγάλους πετρελαϊκούς οίκους, τους μεσίτες και την αγορά υγραερίου.

Το 1991, η επιχειρηματική διεύθυνση της NAFTOMAR μεταφέρθηκε στη Βούλα στην Αθήννα, παρέχοντας στη διοίκηση και το προσωπικό της ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Παρά τις αρχικές εμπορικές δυσκολίες με τα ναυλωμένα πλοία, το 1977 το εμπόριο υγραερίου και οι δραστηριότητες των πλοίων ενώθηκαν με την απόκτηση του πρώτου μας ειδικού πλοίου, του LPG/C Gaz Unity των 4.000 m3.

Αυτό το σημαντικό βήμα άνοιξε το δρόμο για την επέκτασή μας στην αποκλειστική μεταφορά υγραερίου. Στην πορεία προσλάβαμε εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παράλληλα αυξήσαμε σταδιακά τη χωρητικότητα του στόλου μας».

Γάμοι χλιδής μελών της νεότερης γενιάς της οικογένειας

Η οικογένεια είναι γνωστή στους κοσμικούς κύκλους και πριν από δύο χρόνια μέλος της, ο ανιψιός του 63χρονου που έβαλε χθες τέλος στη ζωή του, είχε παντρευτεί στο Μονακό, κάνοντας έναν από τους γάμους της χρονιάς, έναν γάμο απίστευτης πολυτέλειας, στον οποίο μάλιστα τραγούδησε και η Ρίτα Όρα!

Ο Σάμι Ζέιν, της νεότερης γενιάς της οικογένειας, παντρεύτηκε τη Λόρεν Φαν Μπέρκελ τον Οκτώβριο του 2021, με τους Ζέιν να απασχολούν και τα ελληνικά έντυπα για τον απίστευτο αυτό γάμο.

Περισσότεροι από 700 καλεσμένοι, φίλοι, συγγενείς, συνεργάτες βρέθηκαν στο πριγκιπάτο, καταλύοντας σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, όπως το Hermitage, το Hotel de Paris, το Monte Carlo Bay και άλλα.

Μάλιστα, η οικογένεια Ζέιν ναύλωσε αεροσκάφη για την πτήση Αθήνα-Νίκαια και πολυτελή αυτοκίνητα για τη μετάβαση μετά στο Μονακό.

Νωρίτερα, το 2015, ένα ακόμη μέλος της οικογένειας, η Ταμάρα Ζέιν, παντρεύτηκε με τον Λεωνίδα Φωτεινόπουλο σε έναν γάμο επίσης απίστευτης χλιδής, στη Λίμνη Βουλιαγμένης.