Συνελήφθησαν πέντε άτομα στην Καρδίτσα, το βράδυ του Σαββάτου (20/5), για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας με την διαδικασία της εξαγοράς ψήφων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις έγιναν για προσπάθεια εξαγοράς ψήφων μέσω χρηματικής αμοιβής. Δύο εκ των συλληφθέντων φέρονται να είναι Ρομά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την Καρδίτσα:

«Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Σάββατο 20 Μαΐου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας, διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με “σταυρωμένο” το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου να ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλλήψεις αφορούν σε ψηφοδέλτια με σταυρωμένο όνομα υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Βανδαλισμοί σε εκλογικό τμήμα 

Εκλογικό τμήμα στον Μάστρο Μεσολογγίου έβαλε «λουκέτο», λόγω βανδαλισμών. Συνθήματα, χημικά και λιπάσματα στο σχολείο. Μεταφέρθηκε αλλού η κάλπη.

Προβλήματα προκάλεσαν σε εκλογικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας, άγνωστοι οι οποίοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, είχαν γεμίσει τους τοίχους του σχολείου με συνθήματα εναντίον κόμματος, ενώ στον προαύλιο χώρο είχαν ρίξει φυτοφάρμακα.

Η δικαστική αντιπρόσωπος βρήκε το σχολείο γραμμένο με συνθήματα όταν πήγε να ανοίξει το εκλογικό τμήμα τα ξημερώματα της Κυριακής και απεφάνθη ότι δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία στο δημοτικό σχολείο.

Ετσι, αποφάσισε να μεταφέρει την κάλπη στο νηπιαγωγείο του χωριού, όπου συνεχίζεται απρόσκοπτα η εκλογική διαδικασία. Το συμβάν έλαβε χώρα στο Μάστρο Οινιάδων του δήμου Μεσολογγίου στην Αιτωλοακαρνανία.