Μια ακόμη χειρότερη τραγωδία αποφεύχθηκε, όπως αναφέρουν πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η σταθμάρχης Νέων Πόρων ουσιαστικά απέτρεψε ένα φοβερό δυστύχημα στα Τέμπη, με μια απόφαση που πήρε λίγη ώρα πριν από τη μοιραία σύγκρουση των τρένων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, η σταθμάρχης Νέων Πόρων έστειλε πρώτα στην κάθοδο το μοιραίο εμπορικό τρένο, παρά το γεγονός ότι πλησίαζε -με μια μικρή καθυστέρηση- στον σταθμό των Νέων Πόρων ο προαστιακός, ο οποίος είχε προτεραιότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα βαγόνια του προαστιακού επέβαιναν 62 άτομα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αν η σταθμάρχης αποφάσιζε να περιμένει τον προαστιακό και να του δώσει -όπως συνηθίζεται- προτεραιότητα έναντι του εμπορικού, η σύγκρουση θα είχε γίνει ανάμεσα στα δύο επιβατικά τρένα, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια σταθμάρχες και επιθεωρητής

Στο μεταξύ, πληθαίνουν τα αναπάντητα ερωτήματα για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη καθώς συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων και ανοίγει ο κύκλος των κατηγορουμένων.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, εκτός από τον 59χρονο σταθμάρχη, μπαίνουν ο επιθεωρητής του ΟΣΕ που τον τοποθέτησε στη νυχτερινή βάρδια και βγήκε σε αναρρωτική άδεια ένα 24ωρο μετά την τραγωδία, καθώς και οι δύο σταθμάρχες που όφειλαν να βρίσκονται στον χώρο εργασίας ως τις 23:00 αλλά εγκατέλειψαν το πόστο τους νωρίτερα.

Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, μία εκ των οποίων επισύρει και ποινή ισοβίων δεσμών.