Επέμβαση εισαγγελέα σημειώθηκε στο θέμα των «Παλαιοχριστιανών», που ζουν σε καλύβες – «λαγούμια», υπό σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα της ορεινής Κορινθίας.

Ήδη με εισαγγελική παραγγελία απομακρύνθηκαν τα παιδιά του ζεύγους, που μένει εκεί, ενώ ερευνάται αν έχουν διαπραχθεί άλλα αδικήματα σχετικά με κατοχή όπλων.

Με εντολή του εισαγγελέα, τα ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν στο σπίτι της κόρης του 45χρονου πατέρα και “αρχηγού” του κοινοβίου, που έχει αποκτήσει από άλλον γάμο.

Ο τρόπος ζωής της οικογένειας, κάτω από κακές συνθήκες υγιεινής, και με τα παιδιά να μην πηγαίνουν σχολείο, ήρθε στο φως μετά την καταγγελία κυνηγού για εμπρησμό του οχήματός του από την εν λόγω οικογένεια.

Δικάσιμος στις 20 Φεβρουαρίου

Συνελήφθη το ζευγάρι και δύο παιδιά του 45χρονου, οι οποίοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 20 Φεβρουαρίου. Στο ιδιότυπο σπίτι τους ανακαλύφθηκαν και πολλά όπλα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι ίδιοι μιλούν για μια κοινότητα με θρησκευτικά και φυσιολατρικά χαρακτηριστικά που προσιδιάζει στον τρόπο ζωής των προγόνων μας όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει το ζευγάρι. Σε ότι αφορά το γεγονός ότι τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο οι ίδιοι θέτουν πρακτικά ζητήματα μετακίνησης αλλά και οικονομικά, ενώ υποστηρίζουν ότι τους παραδίδουν οι ίδιοι μαθήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, στο κοινόβιο υπάρχουν λειτουργικά όπλα, άρτια, βρέθηκε ένα Μ4 και ο πατέρας είπε πως άνηκε σε έναν φίλο του που έχει αποβιώσει. “Είναι έξω αυτός ο άνθρωπος μετά την επίθεση σε κυνηγό επειδή διαφωνούσε με αυτό που κάνει”, ανέφερε ένας κάτοικος.

Ο εισαγγελέας ενημερώθηκε αμέσως και έδωσε ρητή εντολή στον Δήμο Κορίνθου και στην αρμόδια κοινωνική υπηρεσία να ελέγξει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσής. Στο σημείο που ζει η οικογένεια δεν υπάρχει τουαλέτα, καμία συνθήκη υγιεινής και στην οικογένεια υπάρχει και βρέφος και εγκυμονούσα γυναίκα.

Ο “πατριάρχης”, όπως αυτοαποκαλείται δήλωσε πω υπάρχουν άλλες 4 οικογένειες που ζουν έτσι. Οι 2 έχουν εντοπιστεί στα Τρίκαλα και στην Άρτα και αναζητούνται οι άλλες δύο.