Μια άνευ προηγουμένου εικόνα παρουσιάζει μεγάλο τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών μετά τα Τέμπη, μπαίνοντας στον Θεσσαλικό κάμπο, μετά τις πλημμύρες, που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.

Η υπερχείλιση του Πηνειού έχει μετατρέψει την εθνική οδό σε μια απέραντη λίμνη, καθώς τα νερά έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα.

Η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, που διαχειρίζεται το κομμάτι αυτό, έδωσε στη δημοσιότητα εναέρια και επίγεια πλάνα, τα οποία σοκάρουν και αποτυπώνουν το μέγεθος της καταστροφής.

Υπενθυμίζεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας επί του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή Γυρτώνης-Συκουρίου (Χιλιομετρικό σημείο 366), κόβοντας ουσιαστικά τη χώρα στη μέση.

Η κυκλοφορία είναι εφικτή στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Λεπτοκαρυά και από τον κόμβο Νίκαιας Λάρισας έως την Αθήνα, και το αντίστροφο. Η εταιρεία δεν αναφέρει το πότε υπολογίζει να καθαρίσει ο δρόμος, αλλά εκτιμάται ότι θα περάσουν αρκετές μέρες μέχρι να ξαναδοθεί στην κυκλοφορία.

Το μεγάλο τμήμα της Θεσσαλίας είναι αδιάβατο. Συνεπώς οι οδηγοί από Αθήνα προτιμούν να ακολουθούν την εθνική Αθήνας – Πατρών, ακολούθως την Ιονία οδό μέχρι την Ήπειρο και στη συνέχεια την Εγνατία.