Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
Αρχική Ελλάδα Απέραντη λίμνη το Μεσολόγγι – Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα – Πρόβλημα...

Απέραντη λίμνη το Μεσολόγγι – Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα – Πρόβλημα με την απορροή υδάτων

Δύσκολη νύχτα πέρασαν πολλοί κάτοικοι στο Μεσολόγγι, καθώς σημειώθηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης υπήρξαν και πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία από το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την ευρύτερη περιοχή.

Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες και το νερό μπήκε σε σπίτια, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για άντληση υδάτων.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή Ταμπακαριά και τους δρόμους γύρω από το Νοσοκομείο, ενώ μικρής έκτασης πλημμύρα σημειώθηκε σε κατοικία πίσω από την παλιά πυροσβεστική και στα άκρα κάποιων δρόμων.

Λίμνη μπροστά στο Δημαρχείο

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, aixmi-news.gr, μεγαλύτερης έκτασης πλημμύρα παρατηρείται στον δρόμο μπροστά από το Δημαρχείο, όπου έχει αποκλειστεί η κίνηση των οχημάτων ενώ έχει σπεύσει και η πυροσβεστική, καθώς και ένα τμήμα της πόλης προς το, λεγόμενο, ροζ Δημαρχείο.

Η περιοχή που επίσης προκαλεί ανησυχία είναι αυτή που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νοσοκομείου Μεσολογγίου όπου ήδη οι κάτοικοι είδαν το νερό να φθάνει στις αυλές τους. Η νύχτα που θα περάσουν όπως λένε οι ίδιοι θα είναι μαρτυρική, καθώς φοβούνται ότι θα πλημμυρίσουν και τα σπίτια τους.

Το πρόβλημα στην περιοχή είναι γνωστό, καθώς τα νερά από όλη την βόρεια περιοχή συγκεντρώνονται σε ένα σημείο, όμως επειδή οι σωλήνες δεν μπορούν να απορροφήσουν όλο αυτόν τον όγκο πνίγονται τα σπίτια της δυτικής πλευράς, αφού εκεί φθάνουν με φυσική ροή.

Οι σωλήνες προφανώς έχουν φράξει, αλλά μέχρι τώρα κανείς δεν έχει παρέμβει προκειμένου να γίνει κάποιο έργο απόφραξης ή τοποθέτησης νέων σωλήνων.

Κεντρικοί δρόμοι της πόλης ήταν απροσπέλαστοι εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού που έχει συσσωρευθεί.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Alpha, από οικία στην οδό Κύπρου, στο κέντρο του Μεσολογγίου. Το σπίτι έχει πλημμυρίσει, με το νερό να φτάνει στο μισό μέτρο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα messolonghinews.gr, απροσπέλαστοι είναι οι δρόμοι γύρω από το Δικαστικό Μέγαρο, η Χαριλάου Τρικούπη, η οδός Σωτηροπούλου μπροστά από το δημαρχείο, καθώς και οι οδοί Λεβίδου και Σπύρου Μουστακλή.

Προβλήματα υπάρχουν και στη συνοικία του Αγίου Παύλου, όπου έχουν πλημμυρίσει πολλές αυλές, με την Πυροσβεστική να δέχεται συνεχώς κλήσεις για απάντληση υδάτων σε κατοικίες και καταστήματα.

Ζημιές σε κοινότητες του Δήμου Ξηρομέρου

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε το απόγευμα περιοχές του Δήμου Ξηρομέρου, με συνέπεια να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα στις κοινότητες Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, «σημειώθηκε ένα έντονο καιρικό φαινόμενο με συνεχείς βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσουν δύο χείμαρροι και να προκληθούν ζημιές στις κοινότητες Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλο». Όπως πρόσθεσε, «πλημμύρισαν, σπίτια, καταστήματα, δρόμοι, χωράφια, κτηνοτροφικές επιχειρήσεις κ.α.».

«Από την πρώτη στιγμή», συνέχισε ο δήμαρχος, «βρίσκονται στην περιοχή δυνάμεις της πυροσβεστικής που πραγματοποιούν απαντλήσεις υδάτων, καθώς και μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας, που προχωρούν σε καθαρισμούς». Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι «έχουν ξεκινήσει από τον δήμο και την Περιφέρεια οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών, και θα ακολουθήσουν τα τεχνικά δελτία προς τα υπουργεία Υποδομών και Εσωτερικών».

Κατολίσθηση στο Τρίκορφο

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δημιούργησαν προβλήματα και σε άλλες περιοχές του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα nafpaktianews, στο Τρίκορφο Ναυπακτίας προκλήθηκε κατολίσθηση.

Αποτέλεσμα ήταν να πέσουν χώματα και ένα δέντρο στη μέση του δρόμου, χωρίς να τραυματιστούν οι οδηγοί. Ο δρόμος άνοιξε και πάλι με την παρέμβαση σκαπτικού μηχανήματος του δήμου.