Αρχική Ελλάδα Απάνθρωπη συμπεριφορά της μητρόπολης απέναντι στην 17χρονη Νικολέτα – Αρνήθηκε να ψαλεί...

Απάνθρωπη συμπεριφορά της μητρόπολης απέναντι στην 17χρονη Νικολέτα – Αρνήθηκε να ψαλεί το ευαγγέλιο στην κηδεία – Στοιχεία για μπούλινγκ

Στάση ντροπής και αντίθετης σε κάθε έννοια ανθρωπιάς και αγάπης τήρησε η εκκλησία με οδηγία του Μητροπολίτη στην τοπική κοινότητα του Μοχού στην Κρήτη, όπου κηδεύτηκε η 17χρονη Νικολέτα.

Παρότι η οικογένεια της κοπέλας αρνείται ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, η εκκλησία αρνήθηκε να τελεστεί κανονική εξόδιος ακολουθία και δεν επέτρεψε να εισέλθει το φέρετρο στο ναό, ούτε να ψαλεί ευαγγέλιο. Και αυτό γίνεται, σύμφωνα με απαρχαιωμένους εκκλησιαστικούς κανόνες για όσους οδηγούνται σε αυτοκτονίες.

Το τελευταίο «αντίο» στην αδικοχαμένη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου είπαν χθες το μεσημέρι στο κοιμητήριο του Μοχού, συγγενείς και φίλοι, αλλά και συμμαθητές και καθηγητές.

Μητροπολίτης: Να μην διαβαστεί το ευαγγέλιο

Τον θρήνο όμως διαδέχθηκε σύντομα η οργή καθώς -σύμφωνα με τις πληροφορίες του cretalive.gr- στη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερσονήσου φέρεται να επέμενε να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση και την κοινωνική κατακραυγή τόσο της τοπικής κοινότητας του Μοχού όσο και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς περίμεναν σε αυτές τις δύσκολες ώρες η Εκκλησία να σταθεί στο πλευρό της οικογενείας.

Η οικογένεια της άτυχης μαθήτριας αρνείται ότι ήταν αυτοκτονία και καταγγέλλει ότι δεχόταν bullying στο σχολείο

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της άτυχης Νικολέτας αμφισβητεί την εκδοχή της αυτοκτονίας και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκάλεσε κάποιος τρίτος τον θάνατό της και στη συνέχεια να μετέφερε το άψυχο σώμα της στο σημείο κάτω από τη γέφυρα για να φανεί σαν αυτοκτονία.

Μπούλινγκ από καθηγητή και μαθητές

Ωστόσο, για το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, βάσει και της ιατροδικαστικής εκτίμησης, ο φάκελος της υπόθεσης ταξινομείται ως αυτοχειρία.

Η αδερφή της Νικολέτας, μιλώντας στο Star, κατήγγειλε ότι στο σχολείο δεχόταν λεκτικό bullying. Οι αναφορές αυτές αφορούν στην συμπεριφορά ενός καθηγητή και κάποιων συμμαθητών του κοριτσιού.

Το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου θα διεξάγει έρευνα σε σχέση με τα όσα έχουν καταγγελθεί και σε συνεννόηση με την αρμόδια εισαγγελέα θα δοθούν κατευθύνσεις, ώστε να ληφθούν καταθέσεις και να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα.