Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε ερώτηση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών αναφορικά με το νέο βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, από το γραφείο του στη Βουλή, δήλωσε:

«Δεν ξεκινήσαμε καλά… Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;

Αμφισβητεί την αρχή της πλειοψηφίας;

Τι έχουν να πουν οι βουλευτές του κόμματός του και τα υπόλοιπα κόμματα για όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη συνέντευξη αυτή. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Όσοι την παρακολούθησαν, δυστυχώς βγάζουν συμπεράσματα. Εμείς θα επαναλάβουμε ότι θέλουμε να αναμετρηθούμε πολιτικά με τον κ. Κασσελάκη.

Περιμένουμε θέσεις και προτάσεις. Αυτό χθες δεν το είδαμε, είδαμε κάτι άλλο», είπε αρχικά ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

«Πριν από λίγο είδα ένα βίντεο και θα πρέπει να πούμε κάποια πράγματα. Χαρακτήρισε χειροκροτητές τους βουλευτές που ψηφίζουν νομοσχέδια, και είπε μάλιστα ότι πρέπει να βάλουμε φωτιά.

Κατ’ αρχάς, επειδή επισκέπτεται πολύ το Κοινοβούλιο σαν εξωκοινοβουλευτικός, να μην περιορίζεται σε βόλτες για να μαθαίνει τους χώρους και το εστιατόριο, αλλά να μάθει και πώς λειτουργεί το Κοινοβούλιο».

«Οι νόμοι, οφείλουμε να το πούμε, ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας, η οποία είναι η βασικότερη αρχή της Δημοκρατίας μας.

Χαρακτήρισε, απαξιωτικά, χειροκροτητές τους βουλευτές, που εκλέγονται από εκατομμύρια συμπολίτες μας και ανέδειξαν τους εκπροσώπους μας, που προέκυψαν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, από την οποία ο ίδιος δεν πέρασε, διότι δεν είναι εκλεγμένος», σχολίασε στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να καταλήξει στο συμπέρασμα:

«Νομίζω ότι δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εκφράσαμε την ευχή να αποκτήσει η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν το βλέπουμε αυτό, το αντίθετο βλέπουμε».Το άρθρο Αντίδραση Μαρινάκη για το βίντεο Κασσελάκη: «Δεν ξεκινάμε καλά-Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;» εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.