Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 5.30 σήμερα το πρωί, σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας, της Κορινθίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 11 χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα πέντε χιλιόμετρα.

Σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 17 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Αίγιο. Ζημίες δεν αναφέρθηκαν.

Λίγο αργότερα στις 06:38 ώρα Ελλάδος σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 159 Χλμ. δυτικά/βορειοδυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 13 χλμ. ανατολικά της Ναυπάκτου.

Στην περιοχή σημειώνονται αρκετοί σεισμοί το τελευταίο διάστημα με μεγέθη από 3,5 έως 5 Ρίχτερ, κάτι που έχει βάλει σε προβληματισμό τους επιστήμονες, καθώς στο παρελθόν είχαν σημειωθεί ισχυρές δονήσεις με μεγάλες ζημιές, όπως αυτές στο Αίγιο.