Μειωμένη ήταν το απόγευμα η ένταση της φωτιάς στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, που παραμένει σε ετοιμότητα γιατί ξεσπούν συνέχεια πυρκαγιές σε  διάφορες περιοχές.

Η φωτιά στο Κορωπί, που ξεκίνησε από ξερά χόρτα και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καθώς εξαπλώθηκε λόγω ανέμων, πλέον βαίνει προς εκτόνωση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Ωστόσο κινδύνευσαν οικισμοί και οι κάτοικοι αναστατώθηκαν φέρνοντας μνήμες από την καταστροφή στο Μάτι.

Στο σημείο του Κορωπίου παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες επιχειρούν για να περιορίσουν εντελώς τις φλόγες, ενώ η φωτιά, που έφτασε νωρίτερα σε σπίτια, σιγά-σιγά «μαζεύεται».

Εστάλη μήνυμα από το «112»

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σημειώνονται κάποιες εξάρσεις του φαινομένου και υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες φωτιάς.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το «112» στους κατοίκους, για να απομακρυνθούν όσοι βρίσκονται στις περιοχές Λαμπρικά και Κίτσι, ενώ μήνυμα έλαβαν και κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Αττικής, για να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Στο σημείο επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 43 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, 6 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Πυροσβεστική: Σήμερα, σχεδόν κάθε 10 λεπτά ξεσπά μια νέα πυρκαγιά

«Η πυρκαγιά στο Κορωπί ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση και είναι σε εξέλιξη. Εξαπλώθηκε ταχύτατα στην περιοχή λόγω ανέμων οι ριπές έφτασαν τα 8 μποφόρ. Έχουν σταλεί μηνύματα 112 σε Λαμπρικά και Κίτσι. Όπου χρειαστεί πραγματοποιείται απομάκρυνση των κατοίκων γιατί προέχει η ασφάλειά τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλειος Βαθρακογιάννης.

Κατά την ενημέρωση, ο κ. Βαθρακογιάννης ανέφερε: «Πολύ δύσκολη η σημερινή μέρα. Με πολλές ενάρξεις πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της επικράτειας. Σχεδόν κάθε 10 λεπτά ξεσπά μια νέα πυρκαγιά. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα».