Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί μπισκότα με κανέλα,…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί μπισκότα με κανέλα, να μην τα καταναλώσουν.

Το προϊόν εξετάστηκε, μάλιστα, από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές.

Ποια είναι; Τι ακριβώς επισημαίνεται…

Τι αναφέρει η ανακοίνωση;

«Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα”, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: “KORONA COOKIES-Μπισκότα κανέλας με μέλι και μαύρη ζάχαρη” 105gr, ημ/νία Λήξεως 06/07/2024, ημ/νία Παραγωγής:06/07/2023), που παράγεται από την εταιρεία “Μπισκοτοποιία Kouteris Cookies”.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές διότι περιέχει την ουσία κουμαρίνη σε συγκέντρωση 28 ± 2,6 mg/Kg ενώ το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου είναι 15 mg/Kg.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην αμέσως επόμενη σελίδα του δελτίου Τύπου), να μην το καταναλώσουν», αναφέρει επί λέξει η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.

Το άρθρο Ανακοίνωση από ΕΦΕΤ: Ποια είναι τα μπισκότα με κανέλα που ανακαλεί-Ποιος είναι ο λόγος εμφανίστηκε πρώτα στο mynews.gr.