Τραυματισμένο αγριογούρουνο επιτέθηκε σε έναν 28χρονο κυνηγό  και τον τραυμάτισε σοβαρά νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα tvstar.gr, το ατύχημα σημειώθηκε σε περιοχή ανάμεσα στο Μαυρίλο και το Νεοχωράκι. Πέντε άτομα, παρέα από το Καρπενήσι, κυνηγούσαν εκεί όταν λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα, ένα αγριογούρουνο, το οποίο είχαν τραυματίσει, επιτέθηκε στον 28χρονο και τον τραυμάτισε στα πόδια με τα δόντια του.

Ο 28χρονος αιμορραγούσε και αμέσως τα μέλη της παρέας, ανάμεσά τους και ο πατέρας του, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και κατάφεραν να σταματήσουν την αιμορραγία. Στο σημείο βρέθηκε γρήγορα το ΕΚΑΒ και οι διασώστες με την βοήθεια του πατέρα και των φίλων του τραυματία τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο και στην συνέχεια στο νοσοκομείο του Καρπενησίου.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία και δύο οχήματα κινήθηκαν προς τα εκεί, όμως η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε πριν την άφιξή τους.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Α.Τ. Σπερχειάδας.

Σημειώνεται ότι τα αγριογούρουνα γεννούν 2-3 φορές το χρόνο μέχρι και 10 μικρά, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι μητέρες να κατεβαίνουν χαμηλά αναζητώντας τροφή καταστρέφοντας καλλιέργειες και περιφράξεις. Στη φάση αυτή γίνονται επικίνδυνα όταν προσπαθούν να προστατέψουν τα μικρά τους, αλλά και όταν τραυματίζονται.

Οι αγριόχοιροι συνηθίζουν εκτός από τις ζημιές που κάνουν στις καλλιέργειες να σκάβουν λάκκους γύρω από τα φυτά και τρώνε τα τρυφερά μέρη της ρίζας. Το ίδιο κάνουν και στις ελιές, στις οποίες στεγνώνουν τις ρίζες και τα δέντρα καταστρέφονται.