Το σκηνικό του τρόμου, που επικράτησε επί 20 λεπτά στη ναυτιλιακή εταιρεία της Γλυφάδας έρχεται στο φως μέσα από μαρτυρίες, που περιγράφουν υπαλλήλους να τρέχουν να σωθούν και να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, ενώ η ιδιοκτήτρια και στελέχη να πυροβολούνται από τον 76χρονο Αιγύπτιο και να χάνουν την ζωή τους.

Οι σκηνές, που εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στη Γλυφάδα, στα γραφεία της ναυτιλιακής της οικογένειας Καρνέση είναι σαν να βγαίνουν από ταινία θρίλερ.

Ο επί 36 χρόνια έμπιστός τους, ο άνθρωπος στον οποίο εμπιστεύονταν τη διαχείριση των σπιτιών τους, ο 76χρονος Άρης, με καταγωγή από την Αίγυπτο, εισέβαλε έξαλλος στα γραφεία της ναυτιλιακής και σκόρπισε τον θάνατο.

Ο 76χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος απολύθηκε πέρυσι και πρόσφατα του ζητήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι στη Γλυφάδα που του είχαν παραχωρήσει για να μένει, αποφάσισε να πάρει εκδίκηση με αίμα.

Χθες το πρωί στις 10:20 εισήλθε στο γκαράζ της εταιρείας με κάρτα που είχε ξεμείνει στα χέρια του και του επέτρεπε την πρόσβαση.

Καυγάς, φυγή, επιστροφή και πυρά με καραμπίνα

Μπήκε στα γραφεία, κατευθύνθηκε στο γραφείο της πλοικτήτριας Μαρίας Καρνέση, της ζήτησε να ξανασκεφτεί την απόφασή της να τον εκδιώξει από το σπίτι, εκείνη επέμεινε, υπήρξε καβγάς, και τότε ο Άρης έφυγε, βγήκε στο διάδρομο, πήρε την καραμπίνα και επέστρεψε.

Με μια κλωτσιά άνοιξε την πόρτα του γραφείου της Μαρίας Καρνέση και την πυροβόλησε στο χέρι. Η Μαρία Καρνέση έτρεξε για να σωθεί και κατέφυγε στο γραφείο του γαμπρού της. Εκεί ο Αιγύπτιος σκότωσε τον γαμπρό της με την καραμπίνα, στη συνέχεια σκότωσε τον καπετάνιο που προσπάθησε να τον εμποδίσει και του άρπαξε την καραμπίνα. Τότε, κατά μία εκδοχή, έβγαλε το περίστροφο και τον σκότωσε. Και μετά σημάδεψε και σκότωσε την Μαρία Καρνέση με μια ντουφεκιά στο κεφάλι.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αιγύπτιος στη συνέχεια έψαχνε μανιωδώς και την αδελφή της εφοπλίστριας Δέσποινα Καρνέση για να την σκοτώσει. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ηλικιωμένη γυναίκα γλίτωσε, καθώς με μια υπάλληλο είχαν κλειδωθεί στην τουαλέτα και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Πως έφτασαν στην κόντρα μετά την απόλυση

Ο 76χρονος Αιγύπτιος φαίνεται να είχε βρεθεί στη μέση της κόντρας μεταξύ των αδελφών. Από τη μία ήταν ο Σπύρος Καρνέσης και από την άλλη οι δύο αδελφές Μαρία και Δέσποινα.

Ο Αιγύπτιος ήταν αγαπημένο παιδί του Σπύρου, τον είχε βαφτίσει κιόλας, ενώ διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί του, με αποτέλεσμα οι δύο αδερφές, εν μέσω της αντιπαράθεσης, να δρομολογήσουν την απόλυσή του και στη συνέχεια να θελήσουν να τον απομακρύνουν από το περιβάλλον τους.

«Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω!», φέρεται να ήταν οι απειλές που εκτόξευσε ο Αιγύπτιος λίγο πριν από το μακελειό.

«Φύγε από εδώ. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους», φέρεται να είπε στον φύλακα του κτιρίου της ναυτιλιακής, ο οποίος τον ρώτησε τι έκανε εκεί.

Οι υπάλληλοι που κλειδώθηκαν στην τουαλέτα

Ήταν τέτοιος ο πανικός που ακολούθησε και ο τρόμος που έζησαν οι υπάλληλοι, που κάποιοι χρειάστηκε να κλειστούν σε ένα μικρό δωματιάκι για να γλιτώσουν από το δολοφονικό αμόκ του δράστη.

«Ακούσαμε φασαρία, κάποιον να φωνάζει “Άρη, τι κάνεις εκεί;”. Εγώ και η συνάδελφος είχαμε δει τον “Άρη” με το όπλο και μετά ακούσαμε τους πυροβολισμούς σαν να σείστηκε το κτίριο. Τρέξαμε και μπήκαμε στον χώρο όπου είχαμε μια μικρή κουζίνα και τουαλέτα και κλειδώσαμε την πόρτα», φέρεται να περιγράφει υπάλληλος της εταιρείας στους αστυνομικούς. Μαζί με μια συνάδελφό της, κάλεσαν τις Αρχές ζητώντας βοήθεια.

Λίγο μετά τις 10:30, περίπου 20 λεπτά μετά τους πυροβολισμούς, άνδρες της ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ έφτασαν στο σημείο και από το μπαλκόνι γειτονικής πολυκατοικίας είδαν σε ένα παράθυρο τις δύο γυναίκες. «Κάποια στιγμή από το παράθυρο είδαμε αστυνομικούς στο απέναντι κτίριο και τους κάναμε νοήματα ότι κινδυνεύουμε.

Μετά από κάποια ώρα ήρθαν οι αστυνομικοί, μας απεγκλώβισαν και μας απομάκρυναν από το κτίριο», αναφέρει στην κατάθεσή της η εργαζόμενη, που διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.