Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προς πάσα κατεύθυνση για αναζήτηση τυχόν ευθυνών για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου από τη Νέα Μάκρη διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τη διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τη 19χρονη έγκυο παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος.

Ο εισαγγελικός λειτουργός παρενέβη μετά τις καταγγελίες των οικείων της άτυχης κοπέλας ότι υπήρξε καθυστέρηση στη διακομιδή της από το ΕΚΑΒ και έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέα Αγγελική Τριανταφύλλου, για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

Έρευνα και από το υπουργείο Υγείας

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το υπουργείο Υγείας διερευνά τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών.

Αφορμή για την έρευνα στάθηκαν το περιστατικό του θανάτου της εγκύου -οι συγγενείς της οποίας κατήγγειλαν ότι περίμεναν για ώρες ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά και ο θάνατος της 63χρονης στην Κω που μεταφέρθηκε σε καρότσα ημιφορτηγού στο νοσοκομείο.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, με το υπουργείο Υγείας να αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.