Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση του γιατρού και παρουσιαστή του BBC  Μάικλ Μόσλεϊ 67 ετών, παρά τις εκτεταμένες έρευνες στο νησί της Σύμης και στη διαδρομή, που φέρεται ότι ακολούθησε ο αγνοούμενος Βρετανός.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος και τα τέσσερα παιδιά του Μόσλεϊ, που έφτασαν αεροπορικώς στη Σύμη, όπου ο πατέρας τους έκανε διακοπές με την σύζυγό του και φιλικό ζευγάρι.

Ο Αλεξάντερ, ο Τζακ, ο Ντάνιελ και η Κάθριν, οι οποίοι είναι όλοι ενήλικες, χθες έψαχναν τη διαδρομή στη Σύμη όπου είναι γνωστό ότι περπάτησε ο γιατρός και παρουσιαστής του BBC αφού άφησε τη σύζυγό του στην παραλία.

Την ίδια στιγμή, στο φως της δημοσιότητας ήρθαν νέες εικόνες από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, οι οποίες δείχνουν τον 67χρονο Δρ Μόσλεϊ, στην πόλη Πέδι του νησιού, να προστατεύεται από τον ήλιο με μια ομπρέλα.

Το Πέδι βρίσκεται στο τέλος ενός μονοπατιού σε γκρεμό, όπου αρχικά υπήρχε ο φόβος ότι ο Δρ Μόσλεϊ μπορεί να είχε πέσει.

Περαιτέρω εικόνες που δεν μοιράστηκαν με τα μέσα ενημέρωσης λέγεται ότι τον δείχνουν αργότερα να ανεβαίνει ένα επικίνδυνο ορεινό μονοπάτι από την πόλη περίπου στις 2 το μεσημέρι, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Sun.

Το μονοπάτι είναι μια διαδρομή τριών ωρών πίσω στην πόλη της Σύμης, όπου έμενε με την 62χρονη σύζυγό του, Δρ Κλερ Μπέιλι, και ένα άλλο ζευγάρι με το οποίο είναι φίλοι.

Είπε ότι αισθανόταν άρρωστος

Ο Δρ Μόσλεϊ είχε αφήσει τη σύζυγό του και το ζευγάρι στην παραλία του Αγίου Νικολάου, όπου είχαν φτάσει με πλοίο. Είπε ότι αισθανόταν άρρωστος και ότι θα επέστρεφε με τα πόδια.

Ο αδελφός του, Άρθουρ, δήλωσε χθες: «Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι και μπερδεμένοι από αυτό που συνέβη. Τα παιδιά του έχουν πάει τώρα όλα στην Ελλάδα και περπατούν στο μονοπάτι προσπαθώντας να τον βρουν.

Γνωρίζουμε όσα έχει αναφέρει η αστυνομία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ελπίζουμε να υπάρξει μια καλή έκβαση. Δυστυχώς, όταν φτάνεις στην ηλικία του Μάικλ, ατυχήματα όπως αυτό μπορούν να συμβούν». Πρόσθεσε επίσης, ότι ο αδελφός του ήταν σε «καλή διάθεση» πριν πάει διακοπές.

Η Ελληνική Αστυνομία διέκοψε τις έρευνες στο νερό και δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί τώρα στην περιοχή μεταξύ Πεδίου και Γιαλού, η οποία αποτελεί μέρος της πόλης της Σύμης, όπου διέμενε το ζευγάρι.

“Αμφιβάλλω πολύ ότι υπάρχει εγκληματική πτυχή”

Ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, δήλωσε ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης εξετάζουν ένα τμήμα γης μήκους ενάμισι μιλίου.

Ο ίδιος είπε: «Δεν έχουν βρει ακόμη τίποτα. Είναι ένα μυστήριο αυτή η εξαφάνιση. Η αστυνομία της Σύμης, το Λιμενικό Σώμα και δυνάμεις από την Αθήνα, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών και ποινικών ανακριτών, εργάζονται ασταμάτητα μέχρι να βρουν κάποιο στοιχείο. Αμφιβάλλω πολύ ότι υπάρχει εγκληματική πτυχή σε αυτή την υπόθεση, τουλάχιστον όσον αφορά την τοπική κοινωνία. Αμφιβάλλω πάρα πολύ ότι κάποιος από τους κατοίκους του νησιού ενήργησε με αυτόν τον τρόπο».

«Πιστεύω όμως ότι ο ηλικιωμένος άνδρας που περπατάει μόνος του χωρίς τηλέφωνο σε ένα άγνωστο νησί και με 35 βαθμούς Κελσίου ζέστη θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολλά συμπεράσματα. Θα μπορούσε να είχε άγνωστα προβλήματα υγείας που προκλήθηκαν από τη ζέστη και θα μπορούσε να περιπλανηθεί σε άγνωστα μονοπάτια και να είχε κάποιο ατύχημα. Αν είχε ακολουθήσει το σωστό μονοπάτι, πιστεύω ότι όλα θα ήταν εντάξει», συμπλήρωσε.

Οι ελληνικές αρχές εστίασαν αρχικά τις έρευνές τους στη θάλασσα, με μια ομάδα δυτών να καλείται.