Η διεθνής κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από την τραγωδία, που σημειώθηκε στο Περού με τον άδικο θάνατο δύο νέων ανθρώπων, που έπεσαν αγκαλιασμένοι στο κενό από γέφυρα, καθώς φιλιόντουσαν με πάθος, αφήνοντας την τελευταία τους πνοή στο δρόμο.

Πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν αφιερώσει εκτενή ρεπορτάζ και ορισμένα αναφέρονται σε μια θυσία στον έρωτα και στο πάθος.
Η 34χρονη Μέιμπεθ Εσπινόζ, επέστρεφε με τον 36χρονο σύντροφο της Χέκτορ Βιδάλ από διασκέδαση. Είχαν πιει και λίγο παραπάνω και το ζευγάρι βρισκόταν σε μια ευχάριστη διάθεση. Κάποια στιγμή η Μειμπέθ κάθισε επάνω στα κάγκελα της «γέφυρας της Βηθλεέμ» όπως τη λένε στη Λίμα του Περού . Η γέφυρα ήταν τουλάχιστον 15 μέτρα ψηλή και από κάτω περνούσαν αυτοκίνητα.Η Μέιμπεθ με ένα χαμόγελο προσκάλεσε τον Χέκτορ να πάει κοντά της. Το ζευγάρι άρχισε να φιλιέται με πάθος. Η Μέιμπεθ άνοιξε τα πόδια της και τα πέρασε γύρω από τη μέση του Χέκτορ.

Αυτό ήταν μοιραίο γιατί η Μέιμπεθ δεν είχε πλέον κανένα σημείο στη γέφυρα για να βαστάει κόντρα. Το παθιασμένο φιλί συνεχίστηκε μέχρι τη στιγμή που άρχισαν και οι δυο να πέφτουν προς το κενό. Σαν σε αργή κίνηση αλλά πριν προλάβουν να αντιδράσουν έπεσαν στον δρόμο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψε την τραγωδία, η γυναίκα προσπαθώντας να κρατήσει την ισορροπία της, παρασέρνει και τον άνδρα, αφού κρατιέται από πάνω του. Κανένα από τους δύο δεν ήταν ικανός για να συγκρατήσει τον άλλον.

Εκείνη πέθανε ακαριαία και εκείνος κατέληξε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά κατάγματα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, το ζευγάρι ήταν ορειβάτες που είχαν πρόσφατα μετακομίσει στην περιοχή Κούσκο (Cusco), όπου σημειώθηκε η τραγωδία.