Σε φανατικές θρησκευτικές ομάδες αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το φοβερό μακελειό στη Σρι Λάνκα, μια νησιωτική χώρα στα ανοιχτά της Ινδίας, όπου δεκάδες άνθρωποι  βρήκαν τον θάνατο μέσα και έξω από εκκλησίες και σε τρία ξενοδοχεία καθώς γιόρταζαν το Πάσχα των Καθολικών.
Σύμφωνα με ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων οι νεκροί ξεπερνούν τους 130, ενώ άλλα μέσα αναφέρονται σε 52, επικαλούμενα ανακοινώσεις της αστυνομίας. Πάνω από 400 είναι οι τραυματίες.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν σε εκκλησίες της πρωτεύουσας Κολόμπο και του Νεγκόμπο και άλλες τρεις σε πολυτελή ξενοδοχεία της χώρας.
Σκόρπισαν τον θάνατο
Μέσα στις εκκλησίες επικράτησε πανικός, ενώ πολλοί άνθρωποι κείτονταν νεκροί μέσα σε λίμνες αίματος. Ο κόσμος ξαφνιάστηκε από τις τρομακτικές εκρήξεις, που σκόρπισαν τον θάνατο αδιακρίτως.
Σύμφωνα με τις ίδιες αρχές, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και εννέα ξένοι υπήκοοι – χωρίς, ωστόσο, να έχει ανακοινωθεί η εθνικότητά τους. Δεν έχει υπάρξει, προς στιγμήν, ανάληψη ευθύνης των πολλαπλών επιθέσεων που έρχονται μετά από «νηνεμία» περίπου δέκα χρόνων, μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στη χώρα αυτή.
Η αστυνομία διευκρίνισε ότι κατέγραψε συνολικά έξι εκρήξεις, σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία και μια εκκλησία της πρωτεύουσας και σε ακόμη δύο εκκλησίες κοντά στο Κολόμπο.Στη Σρι Λάνκα, επί 21 εκατ. κατοίκων, οι χριστιανοί ανέρχονται σε 1,2 εκατ., που αντιστοιχούν στο 7% του πληθυσμού. Το 70% της χώρας ασπάζεται τον Βουδισμό, το 12% τον Ινδουϊσμό και το 10% είναι Μουσουλμάνοι.