Ανεμοστρόβιλος χτύπησε το Φράνκλιν του Τέξας το Σάββατο προκαλώντας τον θάνατο δύο παιδιών και τριών ενηλίκων, καθώς και τον τραυματισμό άλλων 12 ανθρώπων, ενώ σημαντικές ήταν οι υλικές ζημιές στα ανατολικά της πολιτείας.

 

Το ένα θανατηφόρο περιστατικό συνέβη στην περιοχή Αντζελίνα. Τα δύο παιδιά βρίσκονταν στο αυτοκίνητο με τους γονείς τους όταν ένα μεγάλο δέντρο που έπεσε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων καταπλάκωσε το αυτοκίνητο προκαλώντας των ακαριαίο θάνατο των δύο μικρών.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης  δεκάδες αυτοκίνητα ανετράπησαν ενώ παρασύρθηκαν πολλοί πυλώνες της ηλεκτροδότησης με συνέπεια περισσότερα από 1500 νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα.

 

Διακοπές ρεύματος έφερε και αλλού ο φονικός ανεμοστρόβιλος

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους ταχύτητας 113 χιλιομέτρων την ώρα και χαλάζι που θα έφτανε τα πέντε εκατοστά σε διάμετρο για περιοχές στα νότια του Τέξας.

Οι μετεωρολόγοι συνεχίζουν να προειδοποιούν λέγοντας ότι πιθανόν οι έντονες καταιγίδες και ο κίνδυνος ανεμοστρόβιλων μπορεί σύντομα να μετακινηθεί στην Αλαμπάμα και το κεντρικό Τενεσί.