Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
Αρχική Διεθνή Αντίο στον “Ξένοιαστο καβαλάρη” Πίτερ Φόντα

Αντίο στον “Ξένοιαστο καβαλάρη” Πίτερ Φόντα

Ένα από τα ινδάλματα της γενιάς του ΄60, ο ατίθασος Πίτερ Φόντα, που τον είχαμε γνωρίσει ως “Ξένοιαστο Καβαλάρη” , όπως είχε έρθει στην Ελλάδα η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία Easy Rider, έφυγε από τη ζωή και ταξιδεύει πλέον μόνος, πέρα από τα σύνορα του υπαρκτού κόσμου.

Ο θάνατος του Πίτερ Φόντα, που έγινε διάσημος χάρη στον ρόλο του στην καλτ ταινία Easy Rider, οφειλόταν σε αναπνευστική ανεπάρκεια εξαιτίας του καρκίνου των πνευμόνων από τον οποίο έπασχε.

Ο Αμερικανός ηθοποιός, γιος του θρύλου του αμερικανικού κινηματογράφου Χένρι Φόντα και μικρός αδελφός της βραβευμένης Τζέιν Φόντα, που έγινε διάσημος χάρη στον ρόλο του στην καλτ ταινία Easy Rider (1969, σε σκηνοθεσία Ντένις Χόπερ) απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του στο Λος Aντζελες, σε ηλικία 79 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

«Πρόποση στην ελευθερία»

Ο θάνατός του οφειλόταν σε αναπνευστική ανεπάρκεια εξαιτίας του καρκίνου των πνευμόνων από τον οποίο έπασχε, εξήγησε εκπρόσωπος της οικογένειας Φόντα σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Κλασική φωτογραφία από την ταινία Easy Rider (Sony Pictures Classics) (REUTERS)

«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Πίτερ Φόντα απεβίωσε», αναφέρει η ανακοίνωση των Φόντα.

«Ενώ θρηνούμε την απώλεια αυτού του γλυκού και αβρού άνδρα, ευχόμαστε οι πάντες να τιμήσουν το αδάμαστο πνεύμα του και την αγάπη του για τη ζωή. Προς τιμή του Πίτερ, σας παρακαλούμε υψώστε το ποτήρι σας σε μια πρόποση στην ελευθερία», προστίθεται στην ανακοίνωση της οικογένειας.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ