Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κτίριο κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, ενώ η βία εξαπλώνεται στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης χιλιάδων οπαδών της κίνησης “κίτρινα γιλέκα”.

 

Δύο ιστορικά πολυκαταστήματα στο κεντρικό Παρίσι, οι Galeries Lafayette και το Printemps  έκλεισαν τις πόρτες τους λόγω της έκρυθμης κατάστασης, δήλωσαν στο Reuters εκπρόσωποι των δυο καταστημάτων.

Την ίδια ώρα, πυροσβέστες πραγματοποιούν επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς στο κτίριο κοντά στα Ηλύσια Πεδία, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Διαδηλωτές έκλεψαν αυτόματο τουφέκι από όχημα της αστυνομίας στο κέντρο του Παρισιού, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Από τις συγκρούσεις  οι τραυματίες ανέρχονται σε 65, σύμφωνα με την αστυνομία. Μεταξύ των τραυματιών και 11 αστυνομικοί.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 19 σταθμοί του μετρό στο κεντρικό Παρίσι έκλεισαν καθώς οι βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών με τα «κίτρινα γιλέκα» και των δυνάμεων της αστυνομίας εξαπλώνονται στη γαλλική πρωτεύουσα, μετέδωσε το δίκτυο BFM TV. Ανάμεσα στους σταθμούς που έκλεισαν είναι οι Σαρλ ντε Γκολ-Ετουάλ που βρίσκεται στο δυτικό άκρο της Λεωφόρου Σανζ Ελιζέ, Οπερά και Βαστίλη.

ΠΗΓΗ: Reuters