Πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 94 ετών ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειάς του.

 

Ο πατέρας Μπους έγραψε τη δική του ιστορία στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας του σήμανε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ενώ ο ίδιος  κατατρόπωσε τον ιρακινό στρατό του Σαντάμ Χουσέιν. Όμως έχασε την ευκαιρία να κερδίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία καθώς παραβίασε την υπόσχεσή του ότι δεν θα επέβαλλε νέους φόρους,

Ο Μπους, ο 41ος πρόεδρος των ΗΠΑ, έζησε περισσότερο απ’ όλους τους προκατόχους του. Ο θάνατός του στις 10:10 (ώρα κεντρικών ΗΠΑ) ανακοινώθηκε με δήλωση που εκδόθηκε από τον εκπρόσωπό του Τζιμ Μακ Γκραθ.

Εξάλλου σε μήνυμά του στο Twitter, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΜακΓκραθ, ο Τζορζ Ουόκερ Μπους, γιος του εκλιπόντος και επίσης πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφέρει: «Ο Τζεμπ, ο Νιλ, ο Μάρβιν, η Ντόρο και εγώ με θλίψη ανακοινώνουμε πως, έπειτα από 94 αξιοσημείωτα χρόνια, ο μπαμπάς μας πέθανε. Ο Τζορτζ Χ. Ου. Μπους ήταν ένας άνθρωπος προικισμένος με ευγένεια χαρακτήρα και ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας γιος ή μια κόρη».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ