Εικόνα θαλασσούπολης παρουσιάζει η Βενετία, καθώς τα κανάλια υπερχείλισαν με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει, ενώ αρκετοί τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν από ξενοδοχεία καθώς είχαν αρχίσει να εγκλωβίζονται.

 

Η Ιταλία μετρά δέκα νεκρούς από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, που πλήττει κυρίως τις βόρειες περιοχές. Επτά άνθρωποι καταπλακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους από την πτώση δέντρων, ενώ άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους καθώς παρασύρθηκαν από την τρικυμιώδη θάλασσα. Επίσης, μια γυναίκα στη βόρεια περιφέρεια του Μπολτζάνο παρασύρθηκε από τα νερά χείμαρρου, ο οποίος υπερχείλισε.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της χώρας παραμένει σε κατάσταση πλήρους κινητοποίησης μέχρι και σήμερα το βράδυ, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται και νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών.

Στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας, το λιμάνι της περιοχής Ραπάλο υπέστη μεγάλες ζημιές, ενώ σειρά προβλημάτων καταγράφεται και σε δεκάδες οδικές συνδέσεις, κυρίως στη βορειοδυτική Ιταλία.   Λόγω των σφοδρών ανέμων, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στη Ρώμη, στη Βενετία, στη Νάπολη και σε μεγάλο μέρος της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου.

Τα κανάλια της Βενετίας υπερχείλισαν με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει ενώ αρκετοί τουρίστες αναγκάστηκαν να φύγουν από ξενοδοχεία καθώς είχαν αρχίσει να εγκλωβίζονται.   Οι πλατείες της πόλης και τα καταστήματα έγιναν ένα με τα διάσημα κανάλια ενώ η στάθμη του νερού ανέβηκε ακόμη και ένα μέτρο σε κάποια σημεία.

ΠΗΓΗ: LIFO