Υποχώρησαν οι ράγες και εκτροχιάστηκε το τρένο. Δεκάδες  τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στα νοσοκομεία.-

Σε κατολίσθηση, που σημειώθηκε κοντά σε γέφυρα οφείλεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Τεκιρντάγκ της βορειοδυτικής Τουρκίας,όπου βρήκαν τον θάνατο 27 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο εκτροχιασμός του τρένου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση. Στο σημείο της τραγωδίας λόγω της κατολίσθησης υποχώρησαν οι ράγες και έτσι τα βαγόνια βρέθηκαν εκτός τροχιάς.

Το τραίνο μετέφερε 362 επιβάτες και ερχόταν από το Καπίκουλε, στα βουλγαρικά σύνορα, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη όταν έξι από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν. Περισσότερα από 100 ασθενοφόρα έχουν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με το TRT Haber.

Ο τοπικός κυβερνήτης της επαρχίας Τεκιρντάγκ, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, απέδωσε τον εκτροχιασμό στη σφοδρή βροχόπτωση και στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

«Τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα που διαθέτουμε έφτασαν στην περιοχή. Πολλοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν από το σημείο του δυστυχήματος», δήλωσε ο Μεχμέτ Τζεϊλάν.