Την απόφασή τους να βάλουν τέλος στον γάμο τους, μετά από 18 χρόνια, ανακοίνωσαν ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και η σύζυγός του, Σόφι Γκρεγκουάρ.

Τον χωρισμό έκανε γνωστό ο Τριντό με μια ανάρτησή του στο Instagram.

“Γεια σε όλους. H Σοφί και εγώ θα θέλαμε να μοιραστούμε το γεγονός πως μετά από πολλές συζητήσεις με νόημα αλλά δύσκολες, αποφασίσαμε να χωρίσουμε.

Όπως πάντα, παραμένουμε μια οικογένεια στενά συνδεδεμένη με βαθιά αγάπη και σεβασμό ο ένας για τον άλλο και για καθετί που χτίσαμε και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε.

Για το καλό των παιδιών μας, ζητάμε να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά μας. Σας ευχαριστώ”, αναφέρει η ανάρτηση. To ζευγάρι έδωσε όρκους αιώνιας πίστης, τον Μάιο του 2005, στο Μόντρεαλ.

Ο Τριντό έχει αποκτήσει από τον γάμο του τρία παιδιά, τον 15χρονο Χαβιέ, την 14χρονη Έλα Γκρέις και τον 9χρονο Αντριέν.

Το γραφείο του Τριντό ανακοίνωσε ότι οι δυο τους είχαν υπογράψει νομική συμφωνία.

“Έχουν εργαστεί για να διασφαλίσουν ότι έχουν ληφθεί όλα τα νομικά και ηθικά βήματα σχετικά με την απόφασή τους να χωρίσουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν προχωρώντας”, ανέφερε.

Αφού ο Τριντό έγινε πρωθυπουργός στα τέλη του 2015, οι δυο τους εμφανίζονταν συχνά μαζί σε κοινωνικές εκδηλώσεις και σε ταξίδια στο εξωτερικό. Όμως τα τελευταία χρόνια η Σόφι έχει περιορίσει τέτοιες εμφανίσεις με τον σύζυγό της.

Οι δυο τους ταξίδεψαν στο Λονδίνο τον Μάιο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και ήταν μαζί όταν ο Τριντό επισκέφθηκε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στα τέλη Μαρτίου.

Ο Τριντό έδωσε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα και έκανε μια βόλτα με το μετρό του Τορόντο εκείνο το βράδυ, αλλά δεν είχε προγραμματισμένες δημόσιες εμφανίσεις τις τελευταίες δύο ημέρες.

“Παραμένουν μια στενή οικογένεια και η Σόφι και ο Πρωθυπουργός επικεντρώνονται στο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές, στοργικό και συνεργατικό περιβάλλον”, ανέφερε η δήλωση από το γραφείο του Τριντό, το οποίο ζήτησε προστασία της ιδιωτικής ζωής. “Η οικογένεια θα είναι μαζί στις διακοπές, ξεκινώντας την επόμενη εβδομάδα”.