Στους ρυθμούς και στις εικόνες του υπερθεάματος βρίσκεται η Γαλλία για την σημερινή τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων. Οι διοργανωτές ετοιμάζουν ένα υπερθέαμα γαλλικής ιστορίας που θα αναδυθεί από τα νερά του Σηκουάνα και θα έχει τα τραγούδια της Εντίθ Πιαφ να τη συνοδεύουν μελωδικά.

Η τελετή έναρξης θα ξεκινήσει ακριβώς στις 20:24 (όποιος δεν αντιλαμβάνεται το γιατί να μη συνεχίσει την ανάγνωση) και το σημείο εκκίνησης είναι η γέφυρα Οστερλίτς. Θα υπάρχουν 94 πλοιάρια με τα οποία θα πλεύσουν στον Σηκουάνα οι 206 αποστολές με περισσότερους από 7.000 αθλητές και αθλήτριες. Η διαδρομή  είναι έξι χιλιόμετρα και από τους διοργανωτές έχει δοθεί οδηγία τα πλοιάρια να κινούνται με ταχύτητα 15 χιλιομέτρων την ώρα.

Ο στόλος θα αποτελείται κυρίως από τα πλοιάρια μπατό μους που συνήθως μεταφέρουν τους τουρίστες από τη μια άκρη του Σηκουάνα στην άλλη. Επειδή όμως δεν επαρκούν, οι διοργανωτές έχουν φέρει ενισχύσεις από το Στρασβούργο.

29032858

Τα πλοιάρια όλα θα μετατραπούν σε θεατρικές σκηνές μεταφέροντας χορευτές, μουσικούς και φυσικά τους αθλητές και τις αθλήτριες. Στο πρώτο από αυτά θα είναι ο Γιάννης Αντετονκούμπο και η Αντιγόνη Ντρισμιώτη ως σημαιοφόροι της Ελλάδας όλη η Εθνική ομάδα του μπάσκετ, αρκετοί εκπρόσωποι του υγρού στίβου αλλά και των υπολοίπων αθλημάτων. Στη νηοπομπή θα υπάρχουν και περίπου 20 πλοιάρια που θα είναι για την ασφάλεια της.

2.000.000 ευρώ η εμφάνιση

Στα γαλλικά ΜΜΕ γίνεται παρέλαση ονομάτων καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν  καθώς θα έχουν σημαντικό ρόλο στην παράσταση που σχεδίασε ο σκηνοθέτης Τομάς Ζολί, καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Το μεγαλύτερο (εγχώριο) ντόρο έχει προκαλέσει γαλλομαλαϊανή τραγουδίστρια Αγιά Νακαμουρά που στοχοποιήθηκε με δυσμενέστατα σχόλια από το μπλοκ της Μαρί Λεπέν (γιατί άραγε…). Το κυβερνητικό ρεπορτάζ λέει ότι η Νακαμουρά εξασφάλισε την παρουσία της, τη στιγμή που γκρίνιαξαν οι λεπενικοί.

Από κει και πέρα στο Παρίσι έχουν έρθει η Σελίν Ντιόν και η Λέιντι Γκάγκα που τα ξημερώματα οι Γάλλοι παπαράτσι την τσάκωσαν σε μεταμεσονύχτια πρόβα. Οι Γάλλοι αναφέρουν ότι οι δύο τραγουδίστριες θα λάβουν αμοιβή 2.000.000 ευρώ έκαστη

Στο πρόγραμμα της τελετής οι Γάλλοι αναφέρουν και τον θρυλικό ντράμερ, συνθέτη και πατέρα της (γαλλικής τουλάχιστον) ντίσκο Μαρκ Σερόν καθώς και την τραγουδίστρια Ζιλιέτ Αρμανέ, που εκτός του καλλιτεχνικού τους (τεράστιου) μεγέθους, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή στη Γαλλία και με την επίθεση που έκαναν στον αρχι-μισογύνη Μισέλ Σαρντού. Το 50-50 είναι συμβόλαιο για τους Γάλλους που στο έμβλημα των Αγώνων του Παρισιού έχουν βάλει το πρόσωπο της Μαριάν, σύμβολο της γαλλικής δημοκρατίας.
Υποβρύχια φύλαξη και σμήνος από drones

Τα πλοιάρια θα πλέουν στον Σηκουάνα μεταφέροντας τις αποστολές δε θα είναι… μόνα τους. Οι διοργανωτές προσπαθούν να το κρατήσουν ως επτασφράγιστο μυστικό όμως όταν σε μια πόλη έχουν συγκεντρωθεί δημοσιογράφοι από όλον τον πλανήτη, ανάμεσα τους θα είναι (δυστυχώς) και Βρετανοί.
Τη νηοπομπή θα συνοδεύσουν μέλη της επίλεκτης μονάδας του γαλλικού ναυτικού «Κομάντο Ιμπέρ» που φέρει το όνομα του ήρωα του γαλλικού ναυτικού Ουγκουστίν Ιμπέρ. Επίσης εκατοντάδες drones θα ίπτανται για να παρακολουθούν όλη την τελετή ενώ θα υπάρχουν και για τη δημιουργία εντυπωσιακών εναέριων εφέ – σχηματισμών.