Μια ολόκληρη πολεμική μηχανή από άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και μαχητικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων και κατηγοριών έθεσε σε κίνηση ο Ταγίπ Ερντογάν, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίων εκατοντάδων στόχων των Κούρδων στη Βόρεια Συρία με το πρόσχημα ότι θέλει να εξοντώσει τρομοκρατικούς θύλακες και να φέρει ειρήνη στην περιοχή.

Πρόκειται για μια ιταμή πρόκληση, απέναντι στην οποία θα έπρεπε να ντρέπεται ολόκληρη η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα ο αλλόκοτος και αποθρασυμένος  Αμερικανός πρόεδρος, που άλλοτε το παίζει λογικός και άλλοτε το γυρίζει σε ακατανόητες αντιφάσεις τρελαίνοντας την διεθνή κοινότητα.

Η πολιτισμένη Ευρώπη, η ανερχόμενη Ρωσία και όλες οι χώρες, που συμμετέχουν στα Ηνωμένα Έθνη και στο ΝΑΤο παρακολουθούν δήθεν αμήχανες αφ΄ενός τον πολεμοχαρή Τούρκο “σουλτάνο” και εφ΄ ετέρου τον αλλοπρόσαλλο πλανητάρχη να εγκληματούν σε βάρος ενός λαού, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πολεμική μηχανή με όλμους και ρουκέτες, που απέναντι στα θεόρατα άρματα μάχης της Τουρκίας μοιάζουν με λιανοντούφεκα.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ήδη έχουν χτυπηθεί πάνω από 160 στόχοι των Κούρδων, τους οποίους χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί για την εξόντωση του ISIS, αλλά τώρα τους αφήνουν βορά στα δόντια των Τούρκων σφαγέων.

Νεκροί και τραυματίες

Σύμφωνα με ανταπόκριση, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ άμαχοι, σκοτώθηκαν  κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε νεότερο απολογισμό του. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έπληξαν συνολικά 181 στόχους – θέσεις Κούρδων ανταρτών – διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με πυροβολικό, από την έναρξη της επιχείρησής τους στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Νωρίτερα του τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι τα στρατεύματά του μπήκαν στη βορειοανατολική Συρία, ανατολικά του Ευφράτη.  Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και τεθωρακισμένα οχήματα, με την υποστήριξη Σύρων μαχητών, μπήκαν στη Συρία σε τουλάχιστον τρία σημεία του συνόρου. Ο εκπρόσωπος μιας ομάδας Σύρων ανταρτών που μετέχουν στην επίθεση δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χερσαία επίθεση γίνεται με κατεύθυνση την πόλη Τελ Αμπιάντ, η οποία ελέγχεται από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βορειοανατολική Συρία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να συγκληθεί εκτάκτως και κεκλεισμένων των θυρών την Πέμπτη μετά από αίτημα των ευρωπαϊκών μελών του, του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.