Δύο ελικόπτερα του στρατού των ΗΠΑ συγκρούστηκαν στη στρατιωτική βάση του Φορτ Κάμπελ, στην κομητεία Τριγκ του Κεντάκι με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετοί νεκροί, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας Άντι Μπεσέαρ τόνισε πως πρόκειται για «σκληρά νέα» με τις «πρώτες αναφορές» να κάνουν λόγο για σύγκρουση ελικοπτέρων, ενώ «αναμένεται να υπάρχουν θύματα».

Κεντάκι: Πληροφορίες για εννέα νεκρούς

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα, το περιστατικό συνέβη περί τις 21:35 τοπική ώρα χθες το βράδυ της Τετάρτης (29/3) και ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί εννέα άνθρωποι, σύμφωνα με το BBC.

Εκπρόσωπος της στρατιωτικής βάσης του Φορτ Κάμπελ σε δήλωσή του στο βρετανικό μέσο είπε πως δύο ελικόπτερα HH60 Blackhawk συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια «εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας».

Τα ελικόπτερα προέρχονται από την 101η Αερομεταφερόμενη Μοίρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας του Κεντάκι, Σάρα Μπέρτζες, ανέφερε πως παρέχεται συνδρομή στις αρχές του Φορτ Κάμπελ μετά από το περιστατικό, που έλαβε χώρα σε αγροτική περιοχή, όπως μεταδίδει το CNN.

Όπως σημείωσε, «πολλές υπηρεσίες» συνδράμουν, ενώ περιέγραψε την περιοχή που συνέβη το περιστατικό ως δασώδη, προσθέτοντας πως δεν επηρεάστηκαν κατοικημένες περιοχές.