Με εξωφρενικές προθέσεις, που αποτελούν πρωτοφανείς κινήσεις για παρέμβαση στα εσωτερικά άλλων χωρών ο Πούτιν κλιμακώνει τις απειλές και προς Σουηδία και Φινλανδία, διαμηνύοντας ότι εάν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα έχουν συνέπειες.

Εν μέσω των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Παρασκευή ότι η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει αν η Σουηδία και η Φινλανδία γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ.
Your browser does not support video
0:00

«Όλα τα κράτη-μέλη του ΟΑΣΕ υπό την εθνική τους ιδιότητα, συμπεριλαμβανομένης της Φινλανδίας και της Σουηδίας, έχουν επιβεβαιώσει την αρχή ότι η ασφάλεια μιας χώρας δεν μπορεί να οικοδομηθεί σε βάρος της ασφάλειας άλλων. Προφανώς, η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι πρωτίστως στρατιωτική συμμαχία, όπως καταλαβαίνετε, θα είχε σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές συνέπειες, που θα απαιτούσαν από τη χώρα μας να απαντήσει», είπε η Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

Η Μαρία Ζαχάροβα εκτόξευσε τις απειλές με στόχο τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σε συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι θα είχαν «σοβαρές στρατιωτικές και πολιτικές επιπτώσεις».

Πρόσκληση από ΝΑΤΟ σε Σουηδία και Φινλανδία

Στο μεταξύ, σημειώνεται πως την Πέμπτη, σύμφωνα με τους Eurasian Times, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να παρευρεθούν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την κατάσταση στην Ουκρανία, την Παρασκευή.