Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε ρωσική αεροπορική βάση σχετικά κοντά στη Μόσχα, ενώ ουκρανικές πηγές ισχυρίζονται ότι βρίσκεται το Κίεβο πίσω από την επίθεση.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη δεξαμενή καυσίμων σε αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Ριάζαν, νοτιοανατολικά της Μόσχας, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Πρόκειται για τη βάση στρατηγικών βομβαρδιστικών «Ένγκελς». Τις προηγούμενες μέρες μάλιστα έγινε λόγος για την εκτεταμένη ανησυχία ότι οι Ρώσοι σχεδίαζαν να εξαπολύσουν ευρείας κλίμακας βομβαρδισμούς στην Ουκρανία με τη χρήση στρατηγικών βομβαρδιστικών τέτοιου τύπου.

Ουκρανικές πηγές κάνουν λόγο για πλήγμα με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV).Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το Reuters ανέφερε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (5/12) σε ρωσικές αεροπορικές εγκαταστάσεις σχετικά κοντά στη Μόσχα.

Aκόμη μία έκρηξη σημειώθηκε στην αεροπορική βάση Engels-2, κοντά στην πόλη Saratov περίπου την ίδια ώρα αναφέρει η Daily Mail. Aπό την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε δύο βομβαρδιστικά Tu-95 – τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διεξαγωγή αεροπορικών επιδρομών στις υποδομές της Ουκρανίας.

Οι δύο στρατιωτικές βάσεις είναι εκτός εμβέλειας των πυραύλων του Κιέβου, πράγμα που σημαίνει ότι η φερόμενη επίθεση είναι πιθανό να πραγματοποιήθηκε από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, αναφέρει το βρετανικό μέσο.  (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)