Αρχική Διεθνή Ορκίστηκε ο Σολτς νέος καγκελάριος της Γερμανίας – Οκτώ γυναίκες και οκτώ...

Ορκίστηκε ο Σολτς νέος καγκελάριος της Γερμανίας – Οκτώ γυναίκες και οκτώ άνδρες ανέλαβαν τα υπουργεία

Ο Όλαφ Σολτς ορκίστηκε Ομοσπονδιακός Καγκελάριος, λίγη ώρα μετά την εκλογή του από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο και την παραλαβή της εντολής ανάληψης των καθηκόντων του από τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο κ. Σολτς έδωσε πολιτικό όρκο και είναι ο πρώτος Καγκελάριος της Γερμανίας ο οποίος δεν είναι μέλος κάποιας Εκκλησίας.

Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου βρίσκονταν στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue προκειμένου να παραλάβουν την εντολή ανάληψης των καθηκόντων τους και κατόπιν θα επιστρέψουν στη Βουλή για την τελετή ορκωμοσίας τους.

Στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η παράδοση – παραλαβή στην Καγκελαρία με την τέως, πλέον, Καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ και λίγο αργότερα ο κ. Σολτς επρόκειτο να προεδρεύσει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της θητείας του.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί διάσκεψη με τους Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων, προκειμένου να συντονιστεί η διαχείριση της πανδημίας για το προσεχές διάστημα.

Οκτώ άνδες και οκτώ γυναίκες στα υπουργεία

Η ισότητα είναι για μένα σημαντική, για τον λόγο αυτόν μεταξύ των 16 υπουργών, θα υπάρχουν οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες», διαβεβαίωσε ο Ολαφ Σολτς που δηλώνει «φεμινιστής».

 

Γερμανία – Οκτώ γυναίκες και οκτώ άνδρες υπουργοί στην 16μελή κυβέρνηση υπό τον Oλαφ Σολτς | tanea.gr

 

Εν μέσω αναζωπύρωσης της επιδημίας της Covid, ο σοσιαλδημοκράτης Καρλ Λάουτερμπαχ, ένας από τους επιστήμονες μεγάλης επιρροής από την εμφάνιση της νόσου,ανέλαβε το υπουργείο Υγείας.

«Η ισότητα είναι για μένα σημαντική, για τον λόγο αυτόν μεταξύ των 16 υπουργών υπάρχουν οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες», διαβεβαίωσε ο Ολαφ Σολτς που δηλώνει «φεμινιστής».

«Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που γυναίκες τίθενται πλέον επικεφαλής υπουργείων των οποίων δεν ηγούνται κατά παράδοσιν γυναίκες», είπε.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, αποφάσισε την ανάθεση των υπουργείων Εσωτερικών, Άμυνας, Ανάπτυξης και Δόμησης σε γυναίκες.

Η οικολόγος Αναλένα Μπέρμποκ, 40 ετών, ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ άλλες δύο γυναίκες προερχόμενες από τους Πράσινους αναλαμβάνουν  τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικογένειας.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του FDP ανέθεσαν μόνο το ένα από τα τέσσερα υπουργεία του σε γυναίκα, το υπουργείο Παιδείας.

Ο Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η ανάθεση του υπουργείου Υγείας στον σοσιαλδημοκράτη Καρλ Λάουτερμπαχ ανταποκρίνεται στην επιθυμία «των περισσότερων Γερμανών».

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, γιατρός, από την έναρξη της πανδημίας παρών στα τηλεοπτικά talk-show, έγινε πρόσωπο μεγάλης επιρροής στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Είναι υποστηρικτής της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας. (Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)