Να μην διευρυνθούν οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή αξιώνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που δήλωσε την Τετάρτη (18/10) ότι έθεσε «δύσκολες ερωτήσεις» στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενζαμίν Νετανιάχου.

Οι δύο ηγέτες είχαν συνάντηση νωρίτερα στο Ισραήλ, όπου συζητήθηκαν επίσης οι ανάγκες σε ανθρωπιστικό επίπεδο, η βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας και οι πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα για τους αγνοούμενους Αμερικανούς πολίτες.

«Έθεσα δύσκολες ερωτήσεις, ως φίλος του Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να αποθαρρύνουμε τους παράγοντες που θέλουν να διευρύνουν αυτή τη σύγκρουση», ανέφερε ο Μπάιντεν σε μια ανάρτησή του -από τις πολλές με αντικείμενο τη συνάντηση- στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Λίγο νωρίτερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για ποιον λόγο πιστεύει ότι το Ισραήλ δεν ευθύνεται για το πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, ο Μπάιντεν επικαλέστηκε τα στοιχεία που του έχει δείξει το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Nετανιάχου: «Η Χαμάς δεν υπολογίζει τις ζωές των Παλαιστινίων»

«Ενώ το Ισραήλ επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων, η Χαμάς θέλει να μεγιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων. Η Χαμάς θέλει να σκοτώσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ισραηλινούς και δεν υπολογίζει καθόλου τις ζωές των Παλαιστινίων», δήλωσε ο Νετανιάχου σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τον Μπάιντεν.

Ακόμη, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε την ενότητα μεταξύ των μελών τού πρόσφατα συσταθέντος Πολεμικού Υπουργικού Συμβουλίου, λέγοντας: «Αυτός θα είναι ένας διαφορετικός πόλεμος, επειδή η Χαμάς είναι ένας διαφορετικός εχθρός».