Οι υγειονομικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας κατέγραψαν 27.989 νέα κρούσματα της Covid-19 το τελευταίο 24ωρο, τον υψηλότερο αριθμό από τις 29 Ιανουαρίου.

Την τελευταία εβδομάδα (25 Ιουνίου-1 Ιουλίου) τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 72% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη.

Εξάλλου, άλλοι 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό.

Συνολικά 44,9 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου μέχρι τις 30 Ιουνίου και 33 εκατομμύρια έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.

Ιδιαιτέρως μεταδοτικό το  στέλεχος Δέλτα στη Γαλλία

Το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορωνοϊού αντιστοιχεί τώρα περίπου στο ένα τρίτο των κρουσμάτων της Covid-19 στη Γαλλία, δήλωσε  ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν.

Η τελευταία εκτίμηση του Βεράν για το ιδιαιτέρως μεταδοτικό στέλεχος Δέλτα, που αρχικά εντοπίστηκε στην Ινδία, έρχεται να συγκριθεί με την προηγούμενη εκτίμησή του, στις 29 Ιουνίου, όταν είπε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος αντιστοιχούσε περίπου στο 20% των κρουσμάτων στη χώρα.

«Υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος η επιδημία να έχει και πάλι έξαρση αυτό το καλοκαίρι στη Γαλλία», είπε ο Βεράν κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε κέντρο Υγείας στη Γαλλία, ενώ κάλεσε τους Γάλλους να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν.

Φοβούνται για 50% στη Γερμανία

Τα κρούσματα της παραλλαγής «Δέλτα» του βασικού στελέχους του νέου κορωνοϊού θα είναι πολύ σύντομα – ενδεχομένως και εντός της τρέχουσας εβδομάδας – το 50% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία, εκτιμά το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ».

Σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου που δόθηκε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, η συγκεκριμένη παραλλαγή αφορά αυτή τη στιγμή το 37% των κρουσμάτων, η εξέλιξή της ωστόσο και η ταχύτητα εξάπλωσή της καθιστούν βέβαιη την επικράτησή της, κυρίως επί της παραλλαγής «’Αλφα» που είναι σήμερα η κυρίαρχη. (Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ)