Ο αριθμός των θανάτων, που συνδέονται με τον κορονοϊό, ξεπέρασε παγκοσμίως τους 6.000, μετά την ανακοίνωση από την Ισπανία 105 νέων θανάτων σε διάστημα 24 ωρών, σύμφωνα με τον απολογισμό που κατήρτισε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, βασιζόμενο στις επίσημες πηγές, σήμερα Κυριακή ώρα 15.30 ώρα Ελλάδας.

Συνολικά, 6.036 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό και 159.844 κρούσματα έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.

Η Κίνα παραμένει η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών (3.199), όμως στην Ευρώπη καταγράφεται ραγδαία εξάπλωση του ιού, με 1.907 θανάτους, εκ των οποίων 1.441 στην Ιταλία και 288 στην Ισπανία, τις δύο πλέον πληγείσες χώρες της ηπείρου.

Σε πλήρη απομόνωση οι άνω των 70 ετών

Ο αριθμός των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 232 νέα κρούσματα, φθάνοντας συνολικά τα 1,372 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τον αριθμό των νεκρών να φτάνει συνολικά τους 35.

Ένας άντρας κάτω των 60 είναι ο πιο νέος νεκρός στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον ιό. Νοσηλευόταν στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Bristol και είχε ήδη υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Θα ζητηθεί σε ανθρώπους άνω των 70 ετών  τις επόμενες εβδομάδες να αυτο-απομονωθούν για τουλάχιστον 4 μήνες με σκοπό να προστατευθούν από τον κοροναϊό, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Matt Hancock.

Μετά από «πίεση» να ανακοινώσει πότε θα εφαρμοστεί το παραπάνω μέτρο, δήλωσε στο Sky News «Σίγουρα μέσα στις επόμενες εβδομάδες, απολύτως».

Σε άρθρο για τον Telegraph, ο Γραμματέας Υγείας, είπε ότι «η γενιά μας δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ με τέτοιον τρόπο» καθώς η κυβέρνηση ενισχύει την απάντησή της σχετικά με την πανδημία των κοροναϊών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ