ΜΙΛΑΝΟ (Reuters) – Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση δύο ημέρες μετά τη νοσηλεία του με τον κορωνοϊό, δήλωσε ο γιατρός του σήμερα, Σάββατο.

«Αυτό δημιουργεί προσεκτική αλλά λογική αισιοδοξία», δήλωσε ο Alberto Zangrillo σε μια σύντομη δήλωση, όπως αναρτήθηκε στο Twitter.

Ο Μπερλουσκόνι, 83 ετών, δοκιμάστηκε θετικά για το COVID-19 την Τετάρτη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου την επόμενη μέρα μετά από ένα ελαφρύ πυρετό. Μια επακόλουθη ακτινογραφία αποκάλυψε ότι είχε αναπτύξει ήπια πνευμονία και στους δύο πνεύμονες.

Ο γιατρός Ζανγκρίλο, ο οποίος προκάλεσε διαμάχη τον Μάιο όταν είπε ότι ο κορωνοϊός έχασε την ισχύ του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε αποφασίσει να προτείνει νοσηλεία για τον Μπερλουσκόνι ως προληπτικό μέτρο δεδομένης της ηλικίας του και των προηγούμενων προβλημάτων υγείας.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης υποβλήθηκε σε σημαντική χειρουργική επέμβαση καρδιάς το 2016 και επέζησε επίσης από καρκίνο του προστάτη. Οι μετοχές στην εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης που ελέγχονται από την οικογένεια Berlusconi, Mediaset, αυξήθηκαν έως και 11,7% την Παρασκευή, με τους οικονομικούς κύκλους να λένε ότι ίσως επέλθουν πιθανές αλλαγές ιδιοκτησίας στον όμιλο αν επιδεινωθεί η υγεία του Μπερλουσκόνι.