Φονική πυρκαγιά ξέσπασε σε εκκλησία στην πόλη Γκίζα της Αιγύπτου με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters δήλωσαν συγκεκριμένα: Τριάντα πέντε είναι νεκροί και 45 οι τραυματίες, από μία φωτιά που ξέσπασε στο εσωτερικό μιας εκκλησίας στην Αίγυπτο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε εκκλησία της συνοικίας Ιμπάμπα στα βόρεια της Γκίζας. Εκείνη τη στιγμή ο ναός ήταν γεμάτος πιστούς- τουλάχιστον 5.000 σύμφωνα με το Reuters, με συνέπεια, όταν ξέσπασε η φωτιά, πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε.

Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα την ώρα που οι πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία, αναφέρουν οι πηγές.

Το Υπουργείο Υγείας έστειλε 30 ασθενοφόρα στον τόπο της τραγωδίας για να μεταφέρουν τους τραυματίες στα Γενικά Νοσοκομεία Imbaba και Agouza. Η εισαγγελία ανέθεσε επίσης στο εγκληματολογικό εργαστήριο να συντάξει έκθεση σχετικά με τις συνθήκες της πυρκαγιάς.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων. Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρξει κάθε είδους βοήθεια στα θύματα και τις οικογένειές τους.