Ένας εργαζόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ηλικίας περίπου 40 ετών, έχασε τη ζωή του, αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό κι αποτελεί τον πρώτο νεκρό από τη νόσο Covid-19 στους κόλπους των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά λύπης του επιβεβαιώνει έναν θάνατο» μεταξύ του «εξωτερικού προσωπικού» του, που οφείλεται, βάσει των υπαρχουσών πληροφοριών, στον «κορονοϊό», έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο Τύπου του οργάνου, σε επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική πηγή, πρόκειται για έναν Ιταλό που εργαζόταν στο τμήμα πληροφορικής.

Αλληλεγγύη χωρίς όρια

Ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι η απάντηση της ευρωζώνης στην ταχεία εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού «δεν θα έχει όρια» αλλά θα έχει «πολλή αλληλεγγύη» μεταξύ των χωρών που βρίσκονται στο πυρήνα της.

«Αυτή είναι η αποφασιστικότητά μου ως υπουργού στην Πορτογαλία και στο Eurogroup», δήλωσε ο Σεντένο, που είναι επίσης υπουργός Οικονομικών της Πορτογολίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Πάνω από 300.000 κρούσματα στον πλανήτη

«Η εξάπλωση της πανδημίας επιταχύνεται», δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, ανακοινώνοντας πως πάνω από 300.000 κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί πλέον σε σχεδόν κάθε χώρα του πλανήτη.

Η κοινωνική απόσταση και ο κατ’ οίκον περιορισμός είναι αμυντικά μέτρα. Για να νικήσουμε την πανδημία πρέπει να επιτεθούμε, ανέφερε ο Τέντρος.

«Μπορούμε να αλλάξουμε την πορεία της πανδημίας», είπε. (Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ)