Μετά από τρία χρόνια δεσμού η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ της Νορβηγίας αρραβωνιάσηκε με έναν 47χρονο νέγρο, που δηλώνει σαμάνος και bisexual.

Η κόρη του βασιλιά Χάραλντ και της βασίλισσας Σόνια και τέταρτη στη σειρά διαδοχής του θρόνου, και ο εκλεκγός της καρδιάς της, ο Αμερικανός σαμάνος Ντουρέκ Βέρετ αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους ανακοινώνοντας τον αρραβώνα τους. Οι σαμάνοι εμφανίζονται ως μάγοι, εκπρόσωποι αρχέγονης παγανιστικής θρησκείας.

Ο bisexual, όπως ο ίδιος δηλώνει, 47χρονος ζήτησε το χέρι της κατά τρία χρόνια μεγαλύτερής του πριγκίπισσας -μητέρας τριών παιδιών – από τους γονείς της, δεδομένου ότι η Μάρθα Λουίζ είναι το μεγαλύτερο από τα παιδιά του βασιλικού ζεύγους της Νορβηγίας.

«Είμαι πολύ παλιομοδίτης ως προς τον τρόπο που λειτουργώ. Έτσι, κάθισα με τον βασιλιά Χάραλντ και την βασίλισσα Σόνια και ζήτησα το χέρι της κόρης τους. Αν είχαν πει “όχι” δεν θα προχωρούσα. Λειτουργώ έντιμα και με σεβασμό», δήλωσε σε νορβηγική εφημερίδα ο αρραβωνιαστικός της αντάρτισσας πριγκίπισσας, που έχει προκαλέσει κατά καιρούς μπελάδες με τα καπρίτσια της στη βασιλική οικογένεια της χώρας.

“Κάνει την καρδιά μου να χτυπά τρελά”

Το ευτυχισμένο ζευγάρι ανακοίνωσε τα νέα του αρραβώνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Είμια τόσο χαρούμενη που ανακοινώνω τον αρραβώνα του με τον Σαμάν Ντουρέκ, τον άνθρωπο που κάνει την καρδιά μου να χτυπά τρελά, που με βλέπει και αναγνωρίζει τις ικανότητές μου, που με κάνει να γελώ και με τον οποίο νιώθω τόσο ευάλωτη. Ο έρωτας είναι υπερβατικός και μας κάνει να μεγαλώνουμε. Κι είμαι τόσο ευτυχισμένη που θα συνεχίσω να μεγαλώνω με αυτόν τον υπέροχο άνδρα. Ευχαριστώ όλους τους φίλους και την οικογένειά μου που στάθηκαν ακλόνητοι στο πλευρό μας», έγραψε η Νορβηγίδα πριγκίπισσα.

«Είπε το “ΝΑΙ”!», έγραψε ο σαμάνος στο λογαριασμό του στο Instagram αναρτώντας την ίδια φωτογραφία. «Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο για έναν άνδρα από το να γνωρίζει ξεκάθαρα ότι η γυναίκα μπροστά του είναι η μία και μοναδικό. Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ είναι ο έρωτας της ζωής μου», συμπλήρωσε.

Υπάρχει πράγματι έρωτας δίχως όρους σε αυτόν τον πλανήτη

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ είχε ανακοινώσει τον δεσμό της με τον “σαμάνο Ντουρέκ” τον Μάιο του 2019 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας: «Όταν συναντάς τη δίδυμη φλόγα σου, το γνωρίζεις. Στάθηκαν αρκετά τυχερή να συναντήσω τη δικιά μου. Ο @shamandurek άλλαξε τη ζωή μου, όπως κάνει και με τόσες άλλες. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι υπάρχει πράγματι έρωτας δίχως όρους σε αυτόν τον πλανήτη. Με αποδέχεται στο σύνολό μου χωρίς ερωτήσεις και φόβο. Με κάνει να γελώ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, διαθέτει την πιο βαθιά σοφία για να μοιραστεί»…

Και απαντώντας σε όσους έσπευσαν να την επικρίνουν για τη δουλειά του αγαπημένου της η πριγκίπισσα συνέχισε: «Και σε εκείνους από εσάς που νιώθουν την ανάγκη να ασκήσουν κριτική: συγκρατηθείτε! Δεν είναι δική σας δουλειά να διαλέξετε για μένα ή να με κρίνετε. Δεν επιλέγω τον άνδρα μου για να ικανοποιήσω οποιονδήποτε από εσάς, ή τις νόρμες και τα “κουτιά” που επιλέξατε στο μυαλό σας για να με κλείσετε (…)

Επιλέγω από έρωτα. Αυτό είναι. Ο σαμάνος Ντουρέκ είναι ο άνθρωπος με τον οποίο χαίρομαι να περνώ τον χρόνο μου, που με γεμίζει. Σας ευχαριστώ που σέβεστε τις κινήσεις μου και την επιλογή του συντρόφου μου. Το μόνο που ξέρω αυτή τη στιγμή είναι ότι αγαπιόμαστε κι είμαι υπερευτυχισμένη».

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ έχει συνηθίσει να προκαλεί ντόρο με τις κινήσεις της. Έχει δεχθεί φραστικά πυρά επειδή περιγράφει εαυτήν ως «μέντιουμ». Προ τριετίας το δικαστήριο του Στέμματος στη Νορβηγία απεφάνθη ότι η πριγκίπισσα δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον βασιλικό της τίτλο για «εμπορικούς» σκοπούς.

Ποιος είναι ο σαμάνος που έκλεψε την καρδιά της 

Ο Βέρετ γεννήθηκε στο Σακραμέντο των ΗΠΑ το 1974 και υποστηρίζει ότι ήταν μόλις πέντε ετών όταν αντιλήφθηκε τις «σαμανιστικές» του ικανότητες, αν και περίμενε άλλα έξι χρόνια για να αρχίσει να τις καλλιεργεί.

Περιγράφει εαυτόν ως «σαμάνο έκτης γενιάς». Ο πατέρας του ήταν μηχανικός από την Αϊτή με αφρικανικές ρίζες κι η μητέρα του Βερούσκα είχε ρίζες ινδιάνικες και νορβηγικές. Η θεία του, Σίρλεϊ, ήταν φημισμένη μετζοσοπράνο. Ο γκουρού που έχει την έδρα του στο Los Angeles έχει γράψει βιβλία όπως το “Spirit Hacking” και μεταξύ των διάσημων πελατισσών του περιλαμβάνονται η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Σέλμα Μπλερ, η Νίνα Ντόμπρεβ και η Ροζάριο Ντόουσον.

Έχει μιλήσει στο παρελθόν για το πώς καταφέρνει να βοηθά τους ασθενείς του να βγάζουν κάνοντας εμετό τα «δηλητήρια» από μέσα τους και και λέει ότι έχει πάντα έναν κουβά στις συνεδρίες του μαζί τους, σε περίπτωση που τον χρειαστούν.

Ο αγαπημένος της Νορβηγίδας πριγκίπισσας υποστηρίζει ότι κάποτε αναστήθηκε, αφού συνήλθε από κώμα στο οποίο είχε πέσει επί έναν μήνα και διέψευσε τους γιατρούς έξι ειδικοτήτων που του έδιναν ένα μήνα ζωής. Ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ντούρεκ έχει πει ότι τον ελκύουν ερωτικά άτομα και των δύο φύλων. Δεν έχει αναφέρει τίτλους σπουδών, πέραν από το ότι φοίτησε «στο σχολείο του να αγαπάς τους πάντες και της ταπεινοφροσύνης» και σε λύκειο στο Σαν Ματέο της Καλιφόρνια.

«Νομίζω ότι η γοητεία του πηγάζει από το γεγονός ότι είναι πολύ ανθρώπινος και περπατημένος», είπε η Γκουίνεθ Πάλτρου μέσω εκπροσώπου της για τον Βέρετ στους New York Times. «Αγκαλιάζει και δέχεται αγκαλιές με την απλότητα ενός παιδιού. Έχει μια καθαρή καρδιά κι αφοπλίζει με το μεγάλο του χαμόγελο, αλλά μπορεί να σου πει τα πάντα για τον εαυτό σου, απλώς αγγίζοντας τα οστά στο χέρι σου», πρόσθεσε.

Η πριγκίπισσα Μάρθα Λουίζ είχε παντρευτεί στο παρελθόν τον συγγραφέα Άρι Μπεν, με τον οποίο απέκτησε τρεις κόρες: την 19χρονη σήμερα Μοντ Αντζέλικα, την 17χρονη Λία Ιζαντόρα και την 13χρονη Έμα Ταλούλα. Χώρισαν το 2017 και δύο χρόνια αργότερα ο πρώην άνδρας της, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, έβαλε τέλος στη ζωή του σε ηλικία 47 ετών.