People walk down a shopping street amid the government reopening bigger shops as well as small businesses in a loosening of the second lockdown due to the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, in Vienna, Austria December 7, 2020. REUTERS/Leonhard Foeger

 

Η κυβέρνηση της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι προχωρά στην προσωρινή χαλάρωση του lockdown για αυτούς που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της covid-19 την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Τα Χριστούγεννα πρέπει να μας δείξουν για άλλη μια φορά πόσο σημαντική είναι η επαφή με τους αγαπημένους μας και πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος μαζί τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μουκστάιν.

Η Αυστρία ήταν η πρώτη χώρα στη δυτική Ευρώπη που επέβαλε εκ νέου lockdown τον περασμένο μήνα -το τέταρτο της πανδημίας- καθώς οι μολύνσεις ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ. Η απόφαση αυτή προκάλεσε διαδηλώσεις στους δρόμους.

Με τα κρούσματα να μειώνονται από τότε, η κυβέρνηση προχώρησε σε χαλάρωση του πλήρους lockdown την περασμένη εβδομάδα αλλά διατήρησε τους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους καθώς και τα σχέδια για υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο.