Ένοπλες συμμορίες επιδίδονται σε λεηλασίες χωριών, κλοπές βοοειδών και απαγωγές με σκοπό την απόσπαση λύτρων.-

Δεκάδες ένοπλοι ζωοκλέφτες σκότωσαν 88 ανθρώπους σε επιθέσεις, που εξαπέλυσαν σε επτά χωριά στη βορειοδυτική Πολιτεία Κεμπί της Νιγηρίας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία.

«Επιβεβαιώσαμε ότι 88 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις» που εξαπολύθηκαν από άνδρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και επιτέθηκαν στα χωριά Κόρο, Κίμπι, Γιάγια, Ντίμι, Ζούτου, Ραφίν Γκόρα και Ιγκέντζεν την Πέμπτη στην περιοχή του Ντάνκο-Ουασάγκου, τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ναφιού Αμπουμπακάρ.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη για να προσδιοριστεί η έκταση της καταστροφής που προκάλεσαν οι ληστές και η αναζήτηση άλλων πτωμάτων», πρόσθεσε.

Αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να αποτρέψουν περαιτέρω επιδρομές, ενώ κάτοικοι των χωριών που δέχτηκαν επίθεση εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, είπε.
Τον Απρίλιο, εννέα αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε αυτήν την περιοχή από πυρά ενόπλων που είχαν εισβάλει σε ένα χωριό στην περιοχή Σακάμπα για να κλέψουν βοοειδή.

Στη βορειοδυτική Νιγηρία ένοπλες
Οι συμμορίες αυτές κρύβονται σε καταυλισμούς στο αχανές δάσος Ρούγκου, που εκτείνεται στις πολιτείες Κατσίνα, Ζάμφαρα, Καντούνα και Νίγηρα, από όπου εξαπολύουν επιθέσεις.

Αυτές οι συμμορίες δρουν χωρίς κάποιο σαφές ιδεολογικό κίνητρο, αλλά αρκετοί ειδικοί έχουν προειδοποιήσει το τελευταίο διάστημα ότι καταγράφεται προσέγγισή τους με τις τζιχαντιστικές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή.

Τους τελευταίους μήνες, έχουν εντείνει τις επιθέσεις σε σχολεία, προκαλώντας αναταραχή σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ