Στο Κίεβο θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή 8 Απριλίου, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ.

“Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μεταφέροντας το μήνυμα ότι η ΕΕ είναι απολύτως αλληλέγγυα με τον Ουκρανικό λαό και θα συζητήσει με τον Πρόεδρο Ζελένσκι για την υποστήριξη που παρέχει και θα συνεχίσει να παρέχει η ΕΕ στην Ουκρανία σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Θα συζητήσουν επίσης για τη Διάσκεψη Δωρητών «StandUpforUkraine» που θα πραγματοποιηθεί την επομένη, Σάββατο 9 Απριλίου, στη Βαρσοβία.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής θα μεταβεί αύριο στο Κίεβο μαζί με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ.

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να συζητηθεί και το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών ένταξης της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή ο συντονισμός ενεργειών για μια ειδική συμφωνία σύνδεσης.