Χρήστες του Twitter συνεχίζουν να σχολιάζουν ποικιλότροπα το σκίτσο, που δημοσιεύτηκε σε πληροφοριακό υλικό γερμανικού υπουργείου και προκάλεσε μάλλον γέλιο, παρά αντιδράσεις.

Μερικοί μάλιστα δεν δίστασαν να το σχολιάσουν με πολιτική διάσταση, λέγοντας, μεταξύ άλλων ότι «τόση έλλειψη ευαισθησίας μόνο στην Γερμανία μπορεί να βρεθεί».

Αργότερα το σκίτσο αποσύρθηκε από το γερμανικό υπουργείο Υγείας μετά τις αντιδράσεις, αλλά οι εντυπώσεις παρέμειναν.

Στα μέσα ενημέρωσης η εν λόγω εικονογράφηση, στην οποία απεικονίζεται μία γυναίκα που συμβολίζει την Τουρκία να κρατά από το χέρι το… παιδάκι της την …Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως ατυχής δοθέντος μάλιστα ότι “κοσμεί”  πληροφοριακό υλικό από το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας για τον κορωνοϊό.

To επίμαχο PDF, μία πρωτοβουλία του γερμανικού υπουργείου Υγείας και του Εθνο-ιατρικού Κέντρου, παρείχε ενημέρωση στους πολίτες στα αραβικά, τα βοσνιακά-κροατικά-σέρβικα, τα κινεζικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τα ελληνικά, τα ιταλικά, τα κουρδικά, τα παστούν, τα περσικά, πολωνικά, ρουμανικά, ρώσικα, ισπανικά και τούρκικα.

Η εικονογράφηση αυτή, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ενώ μερικοί είπαν ότι ο σκιτσογράφος έκανε την Ελλάδα μικρή, επειδή έχει μικρό αριθμό κρουσμάτων…

Χρήστες από την Τουρκία, ωστόσο, δεν δίστασαν να… γελάσουν ειρωνικά με το εν λόγω σκίτσο.

Άλλοι χρήστες από την Ελλάδα όμως έκαναν τα δικά τους σχόλια πάντα με ξεχωριστό χιούμορ. Ένας μάλιστα έγραψε ότι πιθανόν ο εραστής της κυρίας και πατέρας του παιδιού να ήταν Έλληνας…