Ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος εκοιμήθη, σε ηλικία 90 ετών, από επιπλοκές του κορωνοϊού, αφού νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες, μετά από μόλυνσή του  στην κηδεία του μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου, που απεβίωσε από την ίδια αιτία στις 30 Οκτωβρίου.-

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό στις 4 Νοεμβρίου και εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομεία του Βελιγραδίου με ήπια συμπτώματα.

Μέχρι προχθές τα επίσημα ανακοινωθέντα ανέφεραν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, χωρίς σοβαρές επιπλοκές. Χθές ωστόσο η υγεία του Πατριάρχη Ειρηναίου παρουσίασε επιδείνωση και διασωληνώθηκε. Στην θεραπεία του Πατριάρχη των Σέρβων συμμετείχαν και γιατροί από τη Ρωσία που έφτασαν στη Σερβία γι’ αυτόν τον λόγο.

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Ειρηνάιος χοροστάτησε στις 30 Νοεμβρίου στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου, ο οποίος επίσης απεβίωσε από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Η κηδεία είχε γίνει στην Ποτγκόριτσα του Μαυροβουνίου και σύμφωνα με τα σερβικά μέσα ενημέρωσης δεν είχαν τηρηθεί τα μέτρα προστασία από τον κορωνοϊό.